Türkiye'de Bankacılık Sektörü Ve Geleceği Konferansı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de bankacılık sektörünün birçok ülke ile rekabet edecek durumda olduğunu, siyasi ve iktisadi ortam uygun olduğu sürece Türk bankacılığının daha çok gelişeceğini söyledi

Türkiye'de Bankacılık Sektörü Ve Geleceği Konferansı
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de bankacılık sektörünün birçok ülke ile rekabet edecek durumda olduğunu, siyasi ve iktisadi ortam uygun olduğu sürece Türk bankacılığının daha çok gelişeceğini söyledi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, "Türkiye'de Bankacılık Sektörü ve Geleceği" konulu konferansa katılan TBB Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, sektörü değerlendirdi. Özince, "Ülkemizde bankacılık sektörü birçok ülke ile rekabet edecek durumda, hatta bazılarını geçti bile. Bankacılık alanında en önemli sermayemiz yetişmiş insan faktörüdür. Bu sermayeyi uluslararası alanda doğru kullanmak zorundayız. Türkiye'yi küçük bir motoru olan kocaman bir araca benzetiyorum. Bu motorun kapasitesini artırmamız gerekir. Yatırım, üretim, istihdam için istikrarlı bir şekilde gelişmeliyiz. Siyasi ve iktisadi ortam uygun olduğu sürece Türk bankacılığı çok daha gelişecektir" dedi.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, konferansa katılarak öğrencilere ışık tutan Özince'yi ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi.
Fakülte'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansın ardından Özince ve beraberindekiler SÜ Alaeddin Keykubat Kampüsünü gezdi. İlk kez geldiği kampüsten etkilendiğini ifade eden Ersin Özince, daha sonra Türkiye İş Bankası Selçuk Üniversitesi Şubesi'nin açılış kurdelesini kesti.