Nazilli Yeni Bir Düğün Salonuna Kavuşacak

Nazilli Belediyesi ilçenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için modern ve işlevsel alanda yeni projelere imza atmaya devam ediyor.

Nazilli Yeni Bir Düğün Salonuna Kavuşacak
Nazilli'nin gelişen ve büyüyen mahallelerinden olan Pınarbaşı'nın en önemli eksiği olan Düğün Salonu ihtiyacını karşılamak için hazırlanan Düğün Salonu projesi hayata geçirildi.
Pınarbaşı Düğün Salonu Projesi temel atma törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, MHP'li Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldız; "Sayın başkanımızı candan kutluyorum. Pınarbaşı Mahallesi Nazilli'nin hızla gelişen yerleşim yerlerinden birisidir. Dolayısıyla ihtiyaçları çok fazladır. Öncelikle bu projeyi hazırlayan ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burası daha önce zeytinlik bir alandı. Hırsızların saklandığı, balicilerin durduğu bir yerdi. Sayın başkanımız, münasip görerek burayı düğün salonu yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın bir huyunu da size anlatmak istiyorum. Kendisi, mahallelimizin göremediği, bizim kendisine anlatmadığımız eksikleri kendisi ziyaretleri sırasında görerek veya fark ederek önce bize söylüyor ve daha sonra ise o eksikliği gideriyor. Başkanımızın özverili çalışmalarını tebrik eder, mahallem adına kendisine görevinde başarılar dilerim" dedi.
Temel atma töreninde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; "Nazillimizi modern bir şehir haline getirmeye talip olduğumuzda öncelikli hedeflerimizi belirlerken bizim için önem taşıyan alanlardan biri de sosyal belediyecilik hizmetleriydi. Bu çerçevede "Her Mahalleye Bir Düğün Salonu" kazandırmak istiyoruz. Hedeflerimizin arkasında olduğumuzun ve belirlediğimiz projelere adım adım ulaşacağımızın kanıtı olan bir gün daha bugün. Yaklaşık 3 Bin 200 metrekarelik bir alanda tasarlanmış olan düğün salonu kompleksi, 1 adet yazlık ve 1 adet kışlık düğün salonundan oluşmakta olup yaz ve kış mevsiminde vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Kışlık düğün salonu 650, Yazlık düğün salonu 700 kişi kapasitelidir. Servis mekanları, gelin odası, tuvaletler ve benzeri mekanların bulunduğu kompleksin tüm çevre düzenlemesi belediyemiz tarafından yapılacak olup, yeterli sayıda araç kapasitesi bulunan otoparkıyla hizmet sunacaktır. Kompleksimiz maliyeti yaklaşık 755 Bin TL civarındadır. Nisan ayında teslim edilecek kompleks 2011 yılında hizmet vermeye başlayacaktır. 'Lider Ülke Türkiye, Lider Şehir Nazilli' sloganımızla her zaman daha iyiye. daha modern bir şehre kavuşmak için çalışacağız. Salonumuzun ilçemize ve Pınarbaşı Mahallemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.
Düzenlenen törenin ardından kurban adağı kesildi. Daha sonra ise protokol üyeleri ve öğrencilerin de katımlı ile tesislerin temeli düğmeye basılarak atıldı.