Göksun Belediyesi'nden 80 kişilik istihdam

Göksun Belediyesi, Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Kahramanmaraş Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Toplum Yararına Çalışma Programı'

Göksun Belediyesi, Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Kahramanmaraş Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 80 kişi bir ay süreyle sigortalı olarak istihdam edildi.

İstihdam edilen işçiler, bir aylık süre içerisinde Göksun Belediyesi mücavir alanları dışında kalan Acıelma, Kulunçtaş, Tayyipli, Çağlayan ve Hacımirza köylerinde orman alanında fidan dikimi ve tohum ekimi işleri yapacaklar.

Toplam maliyeti 75 bin lira olan ve 500 hektarlık bir alanın ağaçlandırılması hedeflenen proje alanında, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç ve Orman İşletme Müdürü Ali Özdemir incelemelerde bulundu. Başkan Hurç, kadınlarla birlikte fidan dikti.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Hurç, "Bu proje, bizim İş Kurumu'yla yaptığımız ilk çalışma değil. Daha önce de istihdama yönelik projeler yaptık. İnanıyoruz ki bu çalışmalarımızın sonucunda 15-20 yıl sonra Göksun daha güzel bir görüntüye kavuşacak. O zaman bu çalışmalar daha iyi anlaşılır. Ben Orman İşletme Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Kahramanmaraş Şubesi'ne teşekkürleri bir borç biliyorum. İnşallah işçi arkadaşlarımızın da kazasız belasız çalışmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Ali Özdemir de yaptığı açıklamada, proje kapsamında toplam ağaçlandırılacak alanın 500 hektar olduğunu ifade ederek, "Tabi bir aylık süre içerisinde bitirilmeye çalışılacak ama bitirilemezse aynı işçilerle çalışmaya devam edilecektir. Ancak finansman, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından karşılanacak, yıl sonuna kadar bu çalışma devam edecektir." dedi.