Bayramda Seyyar Satıcılara İzin Verilmeyecek

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü tarafından bir dizi önlem alındığını bildirdi.

Bayramda Seyyar Satıcılara İzin Verilmeyecek
Özellikle bayram öncesinde şehir içerisinde seyyar döner satışı yapanlara ve seyyar satıcılara izin verilmeyeceğini belirten Köse, izinsiz olarak faaliyet gösteren seyyar satıcılara ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacağını kaydetti. Köse, "Zabıta müdürlüğümüz, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak, vatandaşlarımızın temiz, düzenli ve güvenli bir şekilde alışveriş yapması amacıyla bir dizi önlem aldı. Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, bayram öncesi çalışmalara hız verdi. Kurban Bayramı öncesinde özellikle açık alanda döner satışı yapanlara ve seyyar satıcılara izin verilmeyecek. Döner satanlar ve seyyar satıcıların sağlıksız ortamda gıda satışının yanında, vergi kaybına da neden olmaktadır. Aynı zamanda seyyar dönerciler ve satıcılar kamu alanını işgal ederek, haksız rekabete neden olmaktadır. Araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyerek, çevre ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Başta Sivas halkımız olmak üzere, kayıt altında satış yapan esnafımızın mağdur olmaması amacıyla, yasal olmayan dönercilere ve seyyar satıcılık yapanlara müsaade edilmeyecektir. Seyyar dönercilerin ve seyyar satıcıların bu ticareti yapmaları, hem sağlık açısından sakıncalı, hem de yasal bir dayanağı bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse izinsiz olarak faaliyet gösteren seyyar satıcılara ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacağını kaydetti.