Başsavcı İcraatlarını Anlattı

Antalya'ya tayini çıkan Ünye Başsavcısı Cem Sağdıç, üç yıllık icraatını basın mensuplarına anlattı.

Başsavcı İcraatlarını Anlattı
Başsavcısı Cem Sağdıç, üç yıllık dönemde 600 bin liralık ödenekle Ünye M tipi Cezaevi'ni baştan aşağı yenilediklerini, kurmuş oldukları çiftlik ve atölyeler sayesinde de kendi ihtiyaçlarını karşılar hale geldiğini belirtti. Göreve geldiğinde cezaevine yaptığı teftiş sonrasında eksikleri görüp bir rapor halinde bakanlığa sunduğunu ifade eden Sağdıç, "Üç yılı aşkın bir zaman sonrasında Türkiye'de sayılı cezaevleri arasında ilk sıraları alıyoruz. Açık cezaevinde yatan hükümlü ve tutukluların yüzde 80'i çalışıyor. Çalışanların hepsi hem meslek sahibi oluyor hem de sigorta ve maaş alıyor. Cezaevinin 18 dönümlük bahçesinde bizden önce kivi dikimi başlamış ve ufak çaplı seralar kurulmuştu. Biz bunu daha da geliştirdik. Beş yılın sonunda burada 40 ton kivi toplamaya başlarız. Bahçemizde mavi ladin yetiştirmeye başlıyoruz. Türkiye'de üç cinsi bulunan kaibap, apaci ve Arizona ladinlerinin en iyisi olan kaibapta yüzde 65 mavilik bulunmakta. Gelecekte burada tüm ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi, ciddi manada gelir getirici bir iş sektörü olacak. Burada birçok iş kolu bulunmakta, hükümlüler seralarda meyve sebze üretimi, demir doğrama atölyesinde kapı ve ferforje imalatı, marangoz atölyesinde kereste imalatı ve dikiş atölyesinde çeşitli ürünler yapıyorlar.
Dikiş atölyesinden bugüne kadar bin 800 nevresim takımı satıldı. Kısacası burada girişte ziyaretçi yeri başta olmak üzere yenilendi ardından çalışmalarımız su deposu, kapalı spor salonu, lojmanın çatı katı, trafo yapımı, yediemin araçlar için açık garaj, jandarma karakolunun tamiri, asfalt çalışmaları, kivi fidan dikimi, mavi ladin fidan dikimi gibi birçok alanda faaliyetlerimiz oldu" dedi.
Başsavcı Cem Sağdıç, "Meslek edindirme olarak da alçı dekorasyon kursu, su tesisatı, erkek ve bayan kuaför, okuma-yazma kursları, konfeksiyon, sera ve bahçecilik, bayan el işi, elektrik tesisat kursları bulunuyor" açıklamasında bulundu.
Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Cem Sağdıç, Antalya'ya tayininin çıkması konusunda ise şunları dile getirdi: "Ünye'den ayrılacağıma üzgünüm tabi, ama zaman zaman Ünye'ye geleceğim. Ünye benim ilk başsavcılık görev yerim. Ünyelileri, Ünye'yi, hatta buradaki mahkumları bile unutmam. Ünye özel bir yer. Eskiden buradan geçerken hep ah çekerdik. Bu güzelliği yaşamak lazım. Şimdi memleketim Antalya'ya gidiyorum, çocuklarım babaannesi ve dedeleriyle birlikte olsun istiyorum."
Başsavcısı Sağdıç daha sonra cezaevini basın mensuplarına gezdirdi.