Giresun'da Çiftçiler Kivi Üretimine Yönlendiriliyor
Giresun'un Keşap Kaymakamlığı fındığa ek gelir olarak ilçede kivi üretiminin yaygınlaşması için çalışma yürütüyor.

Yörede kivi üretiminin yaygınlaşması amacıyla çeşitli destekler verdiklerini de ifade eden Kaymakam Orhan, "Kivinin yaygınlaşması maksadıyla çiftçilerimize kivi bahçelerini oluşturmalarında kullanacakları direkleri, telleri ve kivi fidanlarını vermekteyiz. Bunun yanı sıra ürünlerini uzun süre saklayabilecekleri soğuk hava deposunun kurulması için çalışma başlattık. Soğuk hava deposu bu sezon değil ama gelecek sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
İl Genel Meclis üyesi Mehmet Aksu ise kivi üreticisi olarak fındıktan daha fazla gelir elde ettiğini söyledi. "Bir dönümlük kivi arazisinden elde ettiğim geliri fındıktan elde edemiyorum. Kivi her geçen yıl ülkemizde değer kazanan bir ürün.2009 yılında ülkemizin kivi tüketimi 30 bin ton. Kivi üretimi 13 bin tonu bulmadı ve 18 bin ton kiviyi ithal ettik. Kırsalda kivi üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla projeler üretilmelidir" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 bin ton kivi üretimi yapılan Giresun'da birlik ve soğuk hava deposuna ihtiyaç duyulduğunu da hatırlatan Aksu " Her geçen yıl kivi üretiminin yaygınlaştığı ilimizde iki önemli ihtiyacımız var. Bunlarda birincisi Kivi Üreticileri Birliği'nin kurulması ikincisi ise soğuk hava deposunun yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.
