Gaziantep'te 'Atatürk'ü Anma Programı' Düzenlendi

Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 72. yıl dönümü nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Atatürk'ü Anma Programı" düzenlendi.

"Atatürk" konulu kısa film gösterimi gerçekleşmesinin sonrasında konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Mustafa Kemal Atatürk dendiği zaman bize yıllarca öğretilen şeylerin eksik kaldığını düşünmüşümdür. Bizim dokunabildiğimiz, iletişim kurabildiğimiz, sevebildiğimiz Atatürk algısının yeterince oluşturulamadığını söylemek isterim. Çünkü bize hep ulaşılmaz bir Atatürk portresi çizilmiş, kalıplaşmış şeylerle bize öğretilmeye çalışılmıştır" dedi.
Atatürk'ün zeki, ileri görüşlü müthiş bir insan olduğuna dikkat çeken Coşkun, şunları kaydetti:
"Atatürk son derece iyi yetişmiş bir asker, son derece iyi yetişmiş bir devlet adamıdır. Biz onu kurtuluş savaşının hamasi tablolarıyla hatırlamaktan ziyade ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için gösterdiği vizyonu daha çok görmeliyiz. Yok olmaya yüz tutmuş bir ulusu küllerinden yeniden var etme çabasının baş aktörüdür Mustafa Kemal. Atatürk'ün bize gösterdiği temel yolu aydınlık, insanı temel alan bir anlayışla gerçekleştirmeliyiz. Zamanında insanları eğitememişsek o zaman onu tam olarak
anlayamamışızdır. Biz bir bilim yuvası olarak, bilgiyi üretip, teknolojiye transfer edemiyorsak, önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştiremiyorsak, öğretim üyelerimizin laboratuarda saçları ağarmıyorsa, öğrencilerimizin kitapla olan dostlukları bitmişse, o zaman Atatürk'ü yeterince anlamıyoruz demektir."
Açılış konuşması sonrasında Şef Uzman Murat Demirhan yönetiminde, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan "Ata'yı Anma" adlı konser programı gerçekleştirildi.