Atatürk Adana'da da törenlerle anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Adana'da da törenlerle anıldı.

İlk tören Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Vali İlhan Atış, Büyükşe

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Adana'da da törenlerle anıldı.

İlk tören Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenklerin konulmasının ardından Atatürk'ün dünyaya gözlerini yumduğu saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Bu arada, Vali Atış ile Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in, üzerinde Atatürk resmi bulunan kravatları dikkat çekti.

Atatürk'ü anma törenleri daha sonra Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde devam etti. Burada, 6. Kolordu Bölge Bandosu ve Çukurova Üniversitesi Konsevatuar öğrencilerinin verdiği, Anılarla Atatürk Konseri büyük beğeni topladı. Konserin ardından Çukurova Üniversitesi öğrencileri Türkiye'nin değişik bölgelerinden halk oyunlarını sundu. Murat Göğebakan Okuma Salonuna gelen ve Vali İlhan Atış'ın daha önce dinlediği Yavuzlar İlköğretim Okulu öğrencisinin okuduğu Bayrak şiiri salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "Atatürk'ü ve strateji" konulu bir konuşma yaptı. Akınoğlu, Atatürk'ün kurtuluş savaşını 19 mayıs 1919 değil çok önceden planladığını söyledi. Atatürk'ün boş hayalleri yok ettiğini aktaran Akınoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nda başarılı olmasının yanında Türk ulusunu yüceltmiştir. Milletimizde mevcut olan güzellikleri dünyaya göstermiştir. Bir benzerini Çanakkale'de yapmıştır. Burada sadece savaş manasında dünyayı yenmedik, aynı zamanda dünyanın Türk askerine olan saygısını kazandık." diye konuştu.