Taksim'deki Bombalı Saldırıyla İlgili Başlatılan Soruşturma Sürüyor

Taksim'de 15'i polis, 32 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili olara başlatılan soruşturma sürdürülüyor

Taksim'de 15'i polis, 32 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili olara başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Polis, ele geçilen patlayıcı maddeler (A-4), bomba düzeneği, çeşitli bulgular ve eylem tarzının terör örgütü Devrimci Karargah ile örtüştüğüne dikkat çekti.
Öte yandan polis, saldırı sonucu hayatını kaybeden teröristin kimlik bilgisine ulaşmak için teröristin fotoğrafını basına dağıttı.
Alınan bilgiye göre bombacı, Taksim Meydanı'nda bir süre dolaştıktan sonra çevik kuvvet otobüsünün yanına gitti. Otobüse binmeye çalışan bombacı, araç koruma polisi tarafından fark edilince uzaklaştırılmaya çalışıldı. İddiaya göre, bombacı meydandaki çevik kuvvet ekiplerinin yanına doğru ilerledi. Bu sırada kendisini engelleyen polislere kendisinin de sivil polis olduğunu söyledi ama bu sırada yaşanan arbede sonrası paniğe kapıldı ve bel çantasında bulunan A-4 tipi bombayı patlattı. Bombacının sırt
çantasında da bomba bulunduğu tespit edildi. Bombacının belindeki çantada bulunan bomba patladığı için ayakları tamamen parçalandı.
Yetkililerden alınan bilgilere göre bombanın türü A-4 plastik patlayıcı ve bomba Avusturya yapımı, üzerine de SCH Shefferd isimli fünyeler yerleştirilmiş. Bu fünyeler Bostancı'da Devrimci Karargah örgütüne yönelik düzenlenen ve terörist Orhan Yılmazkaya'nın öldürülüp emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğu ve bir vatandaşın da öldüğü baskında ele geçirilmiş. Bombanın şiddetinin artması için buz kabına konulduğu tespit edildi. Ayrıca patlama Karacaahmet Mezarlığı'nda termos içinde bulunan bomba ile
Halkalı'da askeri servise düzenlenen bombalı saldırı ile benzerlik taşıyor. Ancak DHKP-C'nin sıkça başvurduğu bir yöntem olması nedeniyle polis ekipleri Devrimci Karargah örgütünün yanı sıra DHKP-C ve PKK üzerinde de duruyor. Canlı bombanın eylem öncesinde MOBESE kameraları tarafından da görüntülendiği bildirildi.
Öte yandan, emniyet yetkilileri son 6 ay içinde 6 canlı bombanın yakalandığına dikkat çekti. Edirne'den yurda giren Murat Kaçmaz ve Elif Akkurt ile İstanbul'da yakalanan Abuzer Doymaz ve Dilan Sonsuz ile kimliği belirtilmeyen 2 canlı bombanın yakalandığı ve bu kişilerin eylem öncesinde gözaltına alındığı belirtildi. Son eylemde canlı bombanın polis tarafından daha önce takip edilmediği de belirtildi.
(AS-ÇK-EA-Y)