Sincan'da Kışa Hazırlık Çalışmaları Devam Ediyor

Sincan Mareşal Çakmak mahallesinde son teknoloji yatay sondaj usulü ile kanalizasyon hattının deşarjı çalışması yapılıyor.

Sincan'da Kışa Hazırlık Çalışmaları Devam Ediyor
Maraşal Çakmak mahallesinde yaşanan su baskınları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Mahallede sürme boru çalışmasıyla tren yolu geçilerek kanalizasyon hattının Plevne mahallesine geçişi tamamlanmış olacak. Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki son teknoloji sürme boru çalışması, Sincan'da ilk defa ASKİ tarafından Mareşal Çakmak mahallesinde uygulanıyor. Yatay sondaj usulü yapılan kanalizasyon hattının oldukça zahmetli bir iş olduğu bildirildi. Şu ana kadar 28 metresi tamamlanan çalışmada günde 2 metre ilerleniyor. Yaklaşık 15 gün sonra tamamlanacak olan çalışmaların ardından Mareşal Çakmak ve civar mahallelerde artık yağmurlar su baskınlarına neden olmayacak.

Sincan genelinde, altyapı, içme suyu, yağmur hattı ve kanalizasyon hatlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Çalışmaları yakından takip eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "İlçenin her noktasında ayrı bir çalışma yapılmaktadır. Şimdi de yatay sondaj yöntemiyle demir yolu altından Plevne mahallesine kanalizasyon hattının geçişi yapılıyor. Böylece bu mahallelerimizdeki sorun da kökünden çözülmüş olacak. ASKİ Genel Müdürümüz Kamil Kılıç nezdinde tüm ASKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.