Milletvekili Tutan'dan Selden Zarar Gören Köylerde İnceleme

AK Parti Bursa Milletvekili M. Emin Tutan ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er, yağıştan zarar gören Gürsu köylerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Tutan'dan Selden Zarar Gören Köylerde İnceleme
Gürsu'nun Adaköy, Hasanköy, İğidir ve Karahıdır köylerinde sular altında kalan arazilerde incelemelerde bulunan Milletvekili M. Emin Tutan ve Grup Başkan Vekili Ahmet Er, yetkililerden bilgi aldı. İncelemeye Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Arslan ve Gürsu İl Genel Meclisi üyeleri de Katıldı.
Tutan, "Şu an için can kaybı yok, ama maddi açıdan zarar var. Hasanköy'de evini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımız var; onların barınmaları ve iaşeleri için gereken yapılacak. Suların çekilmesiyle zarar tespiti yapılacak ve çiftçimizin mağduriyeti giderilecek. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, DSİ ve Karayolları bir araya gelip, dereler konusunda daha büyük projeleri hayata geçirmeliler" dedi.
Er ise, yaptığı açıklamada, Hasanköy deresinin iki yerden taşarak ekili arazilere ve evlere zarar verdiğini, evlerini su basan vatandaşlara gerekli yardımların yapıldığını söyledi. Er, "Ovada bulunan derelerin ıslahının çok önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İl Özel İdaresi ve DSİ'ye ait iş makineleri derelerde tıkanan kısımları açıyor" diye bilgi verdi.