Kayseri'den eylül ayında 98,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Kayserili işadamları eylül ayında 98,6 milyon dolarlık ihracat yaptı. 2010 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki yılın eylül ayına göre yüzde 9,

Kayserili işadamları eylül ayında 98,6 milyon dolarlık ihracat yaptı. 2010 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki yılın eylül ayına göre yüzde 9,8 oranında artarken, bir önceki aya göre yüzde 7,5 oranında azalarak 98,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2010 yılı Eylül ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Daha önceden 100 milyon dolar barajının altına düşmememiz gerektiğini ifade etmiştik ama bunu ekim ayı verilerinde telafi edeceğimiz kanaatindeyiz. Bu ayki ihracatımızda bir önceki aya göre yüzde 7,5 oranında bir düşüş yaşanırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 civarında bir artış gerçekleşti. 2010 yılı eylül ayı toplam ihracatımız 98,6 milyon dolar olarak gerçekleşmiş durumdadır." dedi.

İhracatta ilk üç sırayı Çin, Almanya ve Irak'ın aldığını belirten Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, mobilya ve demir-çelik, sac, iletken, maden olduğunu, Boydak Dış Ticaret AŞ, Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ ve Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. TAŞ.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası'na kayıtlı ihracatçı firmaların sayısının her geçen gün artmasının sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çeken Boydak, "Bu ay içerisinde yaklaşık 160 üyemiz ihracat yapmış durumda. Buna ihraç kayıtlı satışları da koyacak olursak rakam 200'e doğru çıkıyor. Bu Kayseri sanayisi açısından önemli bir rakam. Temennimiz rakamlarımızın çok daha yüksek mertebelere ulaşmasıdır. Ama dünyada hala küçülen ülkeler söz konusu. Türkiye bu konuda ortalamanın üzerinde büyüme sergileyen bir ülke konumunda. Kayseri'de de 2010 yılının son aylarında geçmiş dönemde yaşadığımız kayıplarımızı telefi edeceğimizi düşünüyor, üyelerimizin başarılarının devamını diliyorum." dedi.