Kamu Çalışanları İşaret Dili Kursu

Kayseri'de, Halk Eğitim Merkezi ve Kayseri Bedensel Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kurs ile kamu çalışanlarına işaret dili öğretiliyor

Kamu Çalışanları İşaret Dili Kursu
Kayseri'de, Halk Eğitim Merkezi ve Kayseri Bedensel Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kurs ile kamu çalışanlarına işaret dili öğretiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde işaret dili kursuna 25 gönüllü katıldı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhemşiresi Fisun Demirel, kursun yeni başladığını belirterek, "İşitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve iletişim kurabilmek için bu kursa katıldık. Kurs yaklaşık 3 ay boyunca devam edecek. Hastanemizden 25 kişi gönüllü olarak bu derse katıldı. İlgi beklediğimizden de çok oldu. Bu sayede işitme engelli vatandaşlarımıza daha rahat hizmet verebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Kursta eğitmenlik yapan Özel Eğitim Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni İsmet Dal, Halk Eğitim Merkezi ve Kayseri Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen kursun, işitme engellilerin resmi kurumlarda olan işlerini daha rahat yapabilmelerini sağlayacağını belirterek, "Amaç, işitme engelli vatandaşların devlet dairelerinde işlerini daha rahat halledebilmelerini sağlamaktır. Özellikle hastane, adliye ve emniyette olan işlerini daha rahat halledebilmelerini sağlamak için böyle bir kurs düzenlendi" dedi.
Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, kursun Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bir protokol ile gerçekleştirildiğini belirterek, "Kursu ilk defe Kocasinan ilçesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile çalışmamızı gerçekleştirdik. Çalışmamızı ilk olarak burası kabul etti. 25 kişi gönüllü oldu. Biz bu kursları Türkiye'nin 81 ilinde açmayı planlıyoruz ve bu yönde çalışmalarımız sürüyor. İşaret dili kursu açarak, işitme engelli vatandaşlarımızın resmi dairelerdeki sıkıntılarını gidermek istedik. Bu çalışmada bize destek veren bütün yetkililere teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Evi'nde düzenlenen işaret dili kursunda, gönüllülere eğitmen İsmet Dal tarafından bilgiler verildi. Derste, işaret dilinde kullanılan alfabeler gösterildi.