Gazeteci-yazar Ömer Öztürkmen Vefat Etti

Türkiye Gazetesi yazarı ve eski Milletvekili Ömer Öztürkmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü İnternational Hospital'da hayatını kaybeden Öztürkmen'in cenazesi, 3 Kasım Çarşamba günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Kabristanı'na defnedilecek.
1929 yılında İstanbul'da doğan Öztürkmen, İstanbul Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanan Ömer Öztürkmen, Yeni İstanbul ve Tercüman gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Aynı zamanda Orta Doğu gazetesinin de kurucularından olan Öztürkmen, Anadolu Ajansı'nın Beyrut muhabirliğini yaptığı dönemde, Adalet Partisi'nden Bursa milletvekili seçildi. Lise öğrenimi sırasında şiir ve yazı yazmaya başlayan Öztürkmen, Kerküklü şair bir anne babanın oğlu. Anne ve
babasından etkilenen Öztürkmen ilk şiirlerini, 1950 yılında "Kerkük" adlı kitabında neşretti. Şiirlerinde Kerkük sevgisine geniş şekilde yer verdi. 1975 yılında bastırdığı "Taşkent'te Sabah Namazı" kitabındaki şiirlerinden, "Malazgirt Marşı" hafızalara kazındı. Öztürkmen'in son kitabı "Gözyaşı Medeniyeti" de büyük ilgi gördü. Öztürkmen, Türkiye gazetesinde makalelerine devam ediyordu. Ömer Öztürkmen, evli ve 4 çocuk babasıydı.