Aziziye'nin 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesine SODES'ten onay çıktı

Erzurum Aziziye Belediyesi'nin, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesi kabul edildi. 145 bin TL tuta

Erzurum Aziziye Belediyesi'nin, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesi kabul edildi. 145 bin TL tutarındaki proje kapsamında ilçede çocuk evi kurulacak ve projeden alt gelir grubunda bulunan ailelerin okul öncesi eğitim çağındaki çocukları faydalanacak.

SODES için belediye olarak 4 proje hazırladıklarını dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bunlardan 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesinin kabul edildiğini söyledi. Projenin toplam tutarının 145 bin TL olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, Ilıca'daki Aziziye Pendik Kardeş Belediye Sanatevi'nin zemin katının tadilattan geçirilip, bakım ve onarımı yapıldıktan sonra çocuk evi olarak hizmet sunacağını söyledi.

Başkan Cengiz, ilçede yaşayan asgari ücret ve altında geçim düzeyine sahip olanlar ile, yeşilkartlı ya da İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarının projeden faydalanabileceğini ifade etti. Projenin temel çıkış noktasının 'Baba bana oyuncak al' diyen bir çocuğa maddi imkansızlıklar nedeniyle 'Hayır' demek zorunda kalan bir babanın psikolojisi ile başka babaların çocuklarına aldığı oyuncak karşısında kendi babasından aynı davranışı göremeyen bir çocuğun değerlendirme psikolojisi olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara, eğitmen refakatinde çocuk evi oluşturulacağını kaydetti. Çocuk evinde akülü araba, top havuzu, atlı karınca gibi çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturmanın yanında, günlük olarak evlerine götürme imkânı da sunulacağına işaret eden Başkan Cengiz, projenin çocuklarını gelişimi, sosyalleşmeleri ve toplumla bütünleşmeleri adına önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.