AK Parti Milletvekili Tutan sel bölgesini gezdi

AK Parti Bursa Milletvekili M. Emin Tutan ve İl Genel Meclisi AA Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er, yağıştan zarar gören Gürsu köylerinde incelemelerde

AK Parti Bursa Milletvekili M. Emin Tutan ve İl Genel Meclisi AA Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er, yağıştan zarar gören Gürsu köylerinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yağıştan zarar gören Gürsu'nun Adaköy, Hasanköy, İğidir ve Karahıdır köylerinde incelemelerde bulunan Milletvekili M. Emin Tutan ve İGM AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er, yetkililerden bilgi aldı. İncelemeye Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Arslan ve Gürsu il genel meclis üyeleri katıldı.

Milletvekili M. Emin Tutan, maddi zararın büyüklüğüne rağmen, can kaybı olmamasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Özellikle Hasanköy'de evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşların olduğuna dikkat çeken M. Emin Tutan, "Bu vatandaşlarımızın barınmaları ve iaşeleri için gerekli olan çalışmalar başlatıldı. Ayrıca suların çekilmesiyle zarar tespiti yapılacak ve çiftçimizin mağduriyeti karşılanacak. Bundan sonra, öncelikle Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, DSİ ve Karayolları bir araya gelip dereler konusunda daha kapsamlı projeleri hayata geçirmeliler." dedi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er ise Gürsu ilçesinin Hasanköy deresinin iki yerden taşarak zarara neden olduğuna dikkat çekerek, "Evlerini su basan vatandaşlara gerekli yardımlar yapılıyor, öncelikle ovada bulunan derelerin ıslahının çok önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Şimdi İl Özel İdaresi ve DSİ'ye ait iş makineleri derelerde tıkanan kısımları açıyor." şeklinde konuştu.