Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı'nda toplu istifa

Saadet Partisi Yozgat İl ve 10 İlçe Teşkilatı partisinden topluca istifa etti. Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında a

Saadet Partisi Yozgat İl ve 10 İlçe Teşkilatı partisinden topluca istifa etti. Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Başkanı Şahin Kılıçaslan, 11 Temmuz'da yapılan büyük kongreden sonra Saadet Partisi etrafından yaşananlara kamuoyunun tanık olduğunu söyledi. Kılıçaslan, "Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'un Türkiye siyasetine getirmiş olduğu yeni ve sevilen üslup çerçevesinde çatışma, gerilim ve kavga siyasetinin Türkiye'nin hayrına olmadığına vurgu yaparken, yapıcı ve yol gösterici siyasetin en güzel örneğini gösterirken partimiz içerisinde oluşturulan kavga ortamını tasvip etmemiz mümkün değildir." dedi.

Birilerinin Saadet Partisi'nin bu duruma düşmesinden medet umduklarını ifade eden Kılıçarslan, "Bizim haklı davamız yıllardan beri savunduklarımız bu değildir. Birilerinin tasvip edilemez bir siyasi ihtiras içerisinde gözleri gerçekleri görmez olmuş, kulakları itidal çağrılarını duymazdan gelmekte kavga ve gürültüden medet ummaktadır. Bizler yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya idealimizin geldiği noktanın bu olmaması gerektiği kanaatindeyiz. Parti içerisinde ısrarla sürdürülen kavga ve gerilim ortamının bu ideallerin gerçekleşmesine hiçbir katkı sağlamayacağı, tam tersine idealist insanların da küskünlüğüne, çalışma azminin kırılmasına sebep olacağına inanıyoruz. Yaşamak zorunda bırakıldığımız kavga ve gürültü ortamında, milletimizin arzu ve beklentileri doğrultusunda daha fazla siyaset yapabilme imkanı kalmadığından Saadet Partisinden istifa ediyoruz." diye konuştu.

Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Kazım Arslan da, Numan Kurtulmuş başkanlığında yeni partilerinin kuruluş dilekçesini 25 Ekim'de vereceklerini belirterek, "Hızlı bir şekilde teşkilatlarımızı tamamlayarak seçimlere hazır hale geleceğiz. Biz katılımları sağlamak için süreci uzun tutmak istiyorduk. Seçimin yaklaşmasından dolayı bunu hızlandırdık. Teşkilatlanmada bir sıkıntı çekmeyeceğiz. Saadet Partisinden istifa eden arkadaşlarımız Numan Kurtulmuş beyin yanında yer alacağından dolayı teşkilatlanmada bir sıkıntı yaşanmayacaktır." dedi.

Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatıyla birlikte Merkez ilçe, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Yenifakılı, Aydıncık, Çekerek, Çandır, Çayıralan Kadışehri ilçe başkanları ve teşkilatları, Sorgun, Sarıkaya ve Akdağmadeni ilçe teşkilat yöneticileri ve üyeleri Saadet Partisinden toplucu istifa etti.