KKTC'yi seçecek öğrencilere İslam Kalkınma Bankası burs verecek (Özel)

İslam Kalkınma Bankası KKTC'yi seçecek Müslüman ülke öğrencilerine burs vermek için çalışmalara başladı. KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, kat

İslam Kalkınma Bankası KKTC'yi seçecek Müslüman ülke öğrencilerine burs vermek için çalışmalara başladı. KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, katıldığı 26. İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

İSEDAK'ın 26'ncı toplantısını düzenlediği konferansta KKTC'yi temsilen katılan Atun toplantı sonrasında yaptığı ikili görüşmelerde KKTC adına olumlu girişimlerde bulunduğunu belirtti.

İslam Kalkınma Bankası Genel Müdürü Dr. Muhammed Ali ve İslam Konferansı Teşkilatı Başkanı Ekmelediin İhsanoğlu ile görüşen Sunat Atun, KKTC'nin tanıtılması ve özellikle İslam ülkelerinden gelecek işadamlarının KKTC'de yatırım yapması için girişimlerde bulunulacağını belirtti.

İslam Kalkınma Bankası'nın KKTC'yi tercih edecek öğrencilere burs sağlanması için çalışmalar yapacağını belirten Atun, İKB Genel Müdür Muhammed Ali'nin burs konusunda girişimlere başladığını belirtti.

KKTC'li işadamlarının da Müslüman ülklelerde yatırım yapması için İKT'nin gerekli girişimlere başladığını belirten Atun, öğrenci alışverişi ve yatırımlarla KKTC'nin daha sağlam bir ekonomiye kavuşacağını belirtti.