Hayali Gasp İddiası Polisin Dikkatinden Kaçmadı

Şişli'de ellerini kesip kendisine gasp edilmiş süsü veren sigorta eskperi, 15 bin lirasının çalındığını iddia etti. Yapılan incelemeler sonucu şahsın yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkarıldı.

Alınan bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Cumhurdiyet caddesi üzerinde yüzü gözü kanlar içerisinde olan Abdullah Ö.'nün yanına gitti. Şahıs içerisinde 15 bin lira olduğunu iddia ettiği çantasının 4 kişi tarafından gasp edilmek süretiyle çalındığını öne sürdü. Bunun üzerine harekete geçen ve ekipler, çevrede soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelirin ardından yaralı şahıs ifadesi alınmak üzere Feriköy Polis Merkezi'ne
götürüldü.
Abdullah Ö.'nün polise verdiği ilk ifadesinde, bankada bulunan parasını çektikten sonra cadde üzerinde 4 kişi tarafından gasp edildiğini söyledi. Verilen ifadeyi şüpheli bulan ekipler, şahsın verdiği banka ve hesap numarasını inceleme altına aldı. Yapılan kısa bir araştırma sonucu söz konusu bankada herhangi bir para çekme işlemin yapılmadığı belirledi. Şahsı çapraz sorguya alan ekipler, sözde gaspa uğrayan vatandaşın yalan beyan verdiği tespit edildikten sonra gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden
şüphelinin, bir süredir işsiz olduğu ve bir çok bankaya kredi kartı borcunun bulunduğu için böyle bir yönteme başvurduğu ortaya çıktı.
İddiaya göre, yüklü miktarda kredi kartı borcu bulunan Abdullah Ö. ailesine bankada parasının bulunduğunu söylediği ve bu borçlarını çekeceği parayla kapatacağını söyledi. Ancak bankada parası bulunmayan Ö.'nün ailesine karşı mahçup duruma düşmemek için böyle bir yöntemle olayı örtbas etmeye çalıştığını öne sürüldü.
Öte yandan şahsın bir çöp konteynırına attığı çantada kısa sürede bulundu. Çöpteki çantada yapılan aramalarda şahsın kendisini yaraladığı bir adet jilete rastlandı. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli hakkında 'yalan beyanda bulunmak' suçundan yasal işlem yapıldı.