Çomü'lü Genç Girişimciler Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ı Konuk Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluğu'nun düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katılan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, kendi değerlerinden uzak, geleceği ile bağlantıları koparmış bir millete dünya üzerinde rastlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Her millet kendi geçmişi ve kültürü ile bağlıdır

Çomü'lü Genç Girişimciler Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ı Konuk Etti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluğu'nun düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katılan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, kendi değerlerinden uzak, geleceği ile bağlantıları koparmış bir millete dünya üzerinde rastlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Her millet kendi geçmişi ve kültürü ile bağlıdır. Bizim de kendi kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmamız gerekir" dedi.
ÇOMÜ Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi bir konuşma yapan ÇOMÜ Genç Girişimciler Topluğu Başkanı Bekir Yıldırım ile Topluluk Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri, topluluk olarak geçmiş yıllarda yaptıkları etkinlikleri bu yıl da genişleterek devam ettireceklerini ifade ederek, "Üniversitemizde sinerji oluşturarak girişimcilik ruhunu ateşleyen liderler yetiştirecek bir topluluk olarak çalışmalarımızı yürütülüyoruz. Bu kapsamda da ilimizdeki önemli şahsiyetlerin fikirlerinden de faydalanmak için bu tür söyleşiler düzenliyoruz. Son olarak da Biga Belediye Başkanımız Mehmet Özkan'ın katılımı ile "Entelektüel Gelişim ile Girişimcilik Yolculuğu" konulu bir söyleşi düzenledik. Bizi kurmayıp buraya kadar gelmesi sebebiyle kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da karşısında bu kadar istekli ve kalabalık bir öğrenci topluluğu beklemediğini belirterek, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Genç Girişimciler Topluluğu'nu bu sebeple tebrik ediyorum" dedi. Mehmet Özkan konuşmasında dünyada yaşlanan bir nüfus olmasına rağmen Türkiye'de genç nüfusun fazla olduğunu belirterek, "Bu sebeple herkes gençler üzerinde kafa yoruyor. Gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi için neler yapılabilir bu konu ele alınıyor. Buradan şunu açıkça söylememiz gerekir ki, bizi biz yapan değerlerimizi mutlaka korumalıyız. Kendi değerlerinden uzak, geleceği ile bağlantıları koparmış bir millete dünya üzerinde rastlamak mümkün değil. Maalesef biz kendi tarihi değerlerimize karşı uzaklaştırıldık. Bu konuda biraz aşırıya kaçıldığı kanaatindeyim. Her millet kendi geçmişi ve kültürü ile bağlıdır. Bizimde kendi kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmamız gerekir" dedi.
Mehmet Özkan, konuşmasında 1980 öncesine de değinerek, "1980 öncesi bir araya gelip bu şekilde bir toplantı yapmam mümkün değildi. Bir millet kendi içinde savaş ortamına sürüklendi. Bunun sonucunda da 2 farklı kutuplar oluştu. Ülke sokakları savaş alanına döndü. O zamanlarda 5 bin kişi hayatını kaybederken, 8 bin 500 kişide yaralanıp sakat kaldı.O günler artık geride kaldı. Bakınız başarmak artık ideolojik kamplaşmayla olmuyor. Artık bilgi çağındayız" dedi.
Başkan Mehmet Özkan, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.