Vatandaşlar Geç Açılan Mağazanın Camlarını Yumrukladı

Bilecik'te bir mağaza açılışında izdiham yaşandı. Açılışın belirtilen saatten geç yapılması üzerine, yağmur altında bekleyen yüzlerce vatandaş mağazanın camlarını yumrukladı.

Türkiye'de 2 bin 900, Bilecik merkezde ise 3 mağazası bulunan BİM, 4. marketini Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde açtı. Açılış öncesi Bilecik'teki tüm evlere davetiye ve broşür dağıtarak açılışa özel ucuz mal sattıklarını belirtip vatandaşları davet eden mağaza, saat 10.00'da açılması gerekirken bir türlü açılmadı. Sabah saat 08.00'den beri mağaza önünde beklediklerini, saat 11.00 olmasına rağmen açılışın yapılmadığını ileri süren vatandaşlar, duruma tepki göstermeye başladı. Bu arada, zabıta ekipleri mağazaya
gelerek yetkililere ruhsatlarının olmadığını, açılışın yapılamayacağını söyledi. Yağmur altında saatlerce bekleyen ve çileden çıkan yüzlerce vatandaş, mağazanın camlarını yumruklamaya başlarken, bazı vatandaşlar ise olay çıkmasından endişe ederek polis çağırdı.
Daha sonra mağaza gecikmeli olarak açıldı. Bir mağaza yetkilisi, evrak eksikliğinden dolayı ruhsat alamadıklarını, eksikleri tamamladıktan sonra açılışı yaptıklarını söyleyerek gecikmeden dolayı Bilecik halkından özür diledi.