TBMM Başkanı Şahin, Kazakistan Senato ve Meclis Başkanı ile görüştü

Kazakistan'ın başkenti Astana'da temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Senato Başkanı Kasımjomart Tokayev ile görüştü.

Şahin, Kazakis

Kazakistan'ın başkenti Astana'da temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Senato Başkanı Kasımjomart Tokayev ile görüştü.

Şahin, Kazakista'nda gördüğü misafirperverlikten dolayı Tokayev'e teşekkür etti. Şahin, ''Atayurdumuza geldik. Buraya ayak bastığımız andan itibaren kendimizi öz vatanımızda hissettik'' dedi.

Kazakistan'a ilk defa geldiğini ve geç geldiği için de hayıflandığını söyleyen Şahin, bağımsızlığını ilan ettiği 1991'den bugüne kadar Kazakistan'ın özellikle de Astana'nın çok büyük gelişme kaydettiğini söyledi. Başkent Astana'nın dünyanın en modern şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Şahin, Kazakistan'da yaşanan bu gelişmelerin kendilerini de sevindirdiğini ifade etti. Meclis Başkanı, Kazakistan'ın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını yapmasının tarihi bir hadise olduğunu vurguladı.

Kazakistan Senato Başkanı Kasımjomart Tokayev ise iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bu ziyaretlerle daha da pekişeceğini söyledi. Türkiye ile her zaman iyi ve güçlü ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyen Tokayev, Şahin'i Astana'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN, KAZAK MESLEKTAŞI MUHAMEDJANOV İLE GÖRÜŞTÜ.

Senato Başkanı ile görüştükten sonra Kazakistan meclisine yürüyerek gelen Şahin ve beraberindeki heyeti Meclis Başkanı Ural Muhamedjanov kapıda karşıladı.

Şahin, Kazak meslektaşına kendisine yaptığı büyük jestten dolayı teşekkür etti. Şahin Kazakistan Meclis Başkanı Ural Muhamedjanov'un 6 yıldır yaptığı görev sürecinde hiçbir konağını Almatı'da karşılamadığını, fakat kendisini Astana'dan Almatı'ya gelerek orada karşıladığını ifade etti.

Daha sonra tekrar söz alan Muhamedjanov, Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan devletin Türkiye olduğunu ve Astana'nın bu düzeye gelmesinde Türk inşaat şirketlerinin büyük rol oynadığını söyledi.

Meclis defterini imzalayan TBMM Başkanı Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra NurOrda Uluslararası Kazak-Türk Lisesine hareket etti.