Kenan Sofuoğlu'nun yeni şampiyonlar yetiştireceği kendi pistinin yapımı tamamlandı

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, en büyük h

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, en büyük hayalini gerçekleştirdi.

'7' yıldır hayalim' dediği kendi pistini tamamlayan Sofuoğlu, burada yeni şampiyonlar yetiştirecek.

Şampiyon motosikletçinin memleketi Sakarya'ya yaptığı motosiklet pisti büyük ölçüde tamamlandı. Mayıs ayında çalışmalara başlanan pistin asfalt ve altyapı çalışmaları bitirildi, sadece çevre düzenlemesi kaldı. Biri trafik kazasında, diğeri antreman sırasında hayatını kaybeden iki abisinin de hayali olan pist yakında hizmete açılacak.

Milli gururumuz Sofuoğlu, pistin yapılması için büyük çaba harcadı. Yarışlardan kazandığı parayla önce Akyazı Kuzuluk Mevkiinde yer satın aldı. Pistin planlamasını bizzat arazide yaptı. Pistin kazıklarını Mayıs ayında kendi elleriyle çaktı. Sofuooğlu artık antremanlarını 300 metre uzunluğunda, asfaltı da 7 metre genişliğindeki kendi pistinde yapacak.

DAĞDA AYAĞININ KIRILMASI ATEŞLEDİ

Yarışlardan sonra Türkiye'ye geldiğinde çalışacak bir pist bulamayan Sofuoğlu, Serdivan'daki dağlarda antreman yapıyordu. Anrteman sırasında ayağı kırılınca hayalini bir an önce gerçekleştirmek için harekete geçti. Projesini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na açan Sofuoğlu, başkandan istediği desteği aldı. Büyükşehir Belediyesi pistin altyapı ve asfalt çalışmasını yaptı.

Sofuoğlu, kendi birikimi, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Spor Toto'nun katkılarıyla pistini tamamladı.

YARIŞ OKULU OLACAK

Sofuoğlu, piste sadece anrtemen yapmakla kalmayacak, yarışları bıraktıktan sonra burada bir yarış okulu açarak gençlere motosiklet eğitimi verecek. Her konuşmasında trafikteki motosiklet kazalarına değinen Sofuoğlu, motosikilet kullananlara da pistini açarak gençlerin güvenli bir şekilde adrenalin duygusunu atabilme ikanı verecek. Ayrıca ileriki yıllarda pisti uluslar arası etkinliklere de açacak. Dünya Karting Dünya Super Moto şampiyonasını Türkiye'ye getirecek. Sofuoğlu "Benim ve antreman sırasında hayatını kaybeden Sinan ve trafik kazasında hayatini kaybeden Bahattim ağabeylerimin en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.