Cinsel istismar davasının üçüncü duruşmasında 5 kişi tahliye edildi

Siirt'te bir ilköğretim okulundaki dört kız öğrenciye yönelik cinsel istismar iddiasıyla ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı. 15 tutukludan 5'inin

Siirt'te bir ilköğretim okulundaki dört kız öğrenciye yönelik cinsel istismar iddiasıyla ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı. 15 tutukludan 5'inin tahliyesine karar verilirken duruşma 30 Aralık 2010'a ertelendi.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu 15 sanık katıldı. Davada gizlilik kararı bulunduğu gerekçesiyle duruşma salonuna avukatlardan başka kimse alınmadı. Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Siirt Baro Başkanı Ali Özel, bugün görülen üçüncü duruşmada bir sonraki duruşmanın 30 Aralık 2010 günü yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Öte yandan aralarında BDP MYK üyesi Nursel Aydoğan ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata , Belediye Başkanı Selim Sadak ve Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz'ında aralarında bulunduğu bir grup kadın davadaki tahliyeleri protesto etti. BDP il binasının önünden Adliye Sarayı'na kadar sloganlar atarak yürüyen grup adına, Adliye Sarayı önünde bir açıklama yapan Milletvekili Ayla Akat Ata, davanın 24 sanık hakkında açıldığını iddia ederek, "6 ayı aşkın bir zamandır bu olaydan herkes haberdar. İki yıl boyunca 'haberimiz olmadı' diyenlerde, bu gün bu olaydan haberdar. 24 sanık hakkında dava açıldı. Kamuoyu dikkatle takip ediyor. Duyarlı kesimler dikkatle takip ediyor. Siirtli kadınlar dikkatle takip ediyor. İki çocuğu istismar etmek, kamuoyu vicdanını rahatsız edecek şekilde kirli işlere bulaşmak, çocukların geleceklerini karartmak şehrimize kabul edilmeyecek bir gerçeği yaşatmak kimsenin haddine değildir. Kendi çocuğunu, kendi kadınını korumayan bir toplumun özgürlüğünden bahsedilemez." ifadelerini kullandı.

ÇOCUK İSTİSMARINI PROTESTO İLE BAŞLADI ÖCALAN'A DESTEK İLE SONA ERDİ

Çocuk istismarı ve tahliyeleri protesto amacıyla yapılan basın açıklamasında Akat, 9 Ekim'in teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılarak Avrupa'ya çıkışının yıldönümü olduğuna değindi. Söz konusu olayı '9 ekim komplosu' olarak nitelendiren Akat, "Biz yine bir 9 ekimin arifesindeyiz.Ama biz hala bu sürecin aydınlatılmadığını aydınlatılmak istenmediğini belirtmek istiyoruz. Eğer bir adım atılacaksa geçmişle yüzleşerek, gerçekleri açığa çıkararak başlayabiliriz. Bu süreci kimler örgütledi. Tam da çözüme yakın olduğumuz süreçte bu sürecin arkasında kimler vardı? Hep beraber açığa çıkarabiliriz. Bunun için hükumetin önünde bir şans vardır. Çünkü kendisine son sandıkta Türkiye halkları değişim dönüşüm için tam yetki vermiştir. İşte bu yetkiyi kullanılmasının tam zamanıdır." diye konuştu.

Akat, konuşmasının ardından hafif bir rahatsızlık geçirdiğini söyleyip bir süre kaldırımda oturdu.

Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.