Atasu Barajı, önümüzdeki ay su tutmaya başlayacak

Trabzon'da, 1998 yılında 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanarak temeli atılan Atasu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) nihayet bitirildi. Bara

Trabzon'da, 1998 yılında 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanarak temeli atılan Atasu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) nihayet bitirildi. Baraj, önümüzdeki ay su tutmaya başlayacak. Kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağı belirtilen barajın, 2011 yılı Mayıs veya Haziran aylarında hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atasu Barajı'nda kasım ayında su tutulmaya başlanacağını belirtti. Gümrükçüoğlu, Atasu Barajı'nda su tutma döneminin yaklaştığını belirterek, "Bu yılın Kasım ayında barajda su tutma töreninin yapılması planlanıyor. Trabzon merkezi ile Yomra ve Akçaabat ilçelerinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak barajın su tutma töreni Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu, diğer bakanlarımız, milletvekillerimiz ve DSİ Genel Müdürü'nün katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2011 yılının Mayıs veya Haziran aylarında da baraj vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır." dedi.

Atasu Barajı'nın temeli 1998 yılında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in katılımı ile atılmış ve 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanmıştı. Yüce Divan'a sevk edilen eski bakanlardan Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın "ihaleye fesat karıştırma" suçlamaları ile yargılandığı barajın, 2012 yılında tamamlanması ön görülüyordu.