Ortadoğu Business, 3 Dilde Yayınlanıyor

Gaziantep'te iki ayda bir olarak 3 dilde yayınlanan Ortadoğu Business Dergisi; Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün'de büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

10 ay önce ilk sayısını Türkçe ve İngilizce olarak yayınlayan, 2. sayıdan itibaren Arapça'yı ekleyerek 3 dilde yayınlanan tek dergi olma özelliğine sahip Ortadoğu Business 5. sayısına ulaştı. Hedeflerinin öncelikle, Ortadoğu ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek olduğuna dikkat çeken Ortadoğu Business İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa Osanmaz, "Türkiye'nin komşu ülkelerle vizeyi kaldırması ile Suriye ve Irak'ı kendimize hedef seçtik. Bu nedenle dergimizi Türkçe ve İngilizce yayınlamaya başladık. Bu durum bize büyük artı değer kazandırdı. Komşu ülkelerdeki büyükelçilikler, bölge valileri, ticaret ve sanayi odaları ile bir çok firma, dergimize büyük ilgi göstermeye başladı. Özellikle bazı haberlerin de Arapça olarak verilmesi yönündeki talepler üzerine Ortadoğu Business'i 2. sayıdan itibaren Türkçe-İngilizce'nin yanı sıra Arapça olarak da yayınlamaya başladık. Dergimizin içeriğini ön kapakta Türkçe-İngilizce, arka kapakta ise Türkçe- Arapça olarak vermeye başladık. Önemli görülen ve bölge ülkeleri için ticaretin geliştirilmesinde rol oynayacak haberlerimizi her sayımızda 3 ayrı dilde yayınlıyoruz" diye konuştu.
Osanmaz, 2 ayda bir yayınlanan dergide Türkiye'den, Gaziantep'ten ve komşu ülkelerden ekonomi ve şirket haberlerine, bölgenin önde gelen kişilerin makale ve görüşlerine yer verdiklerini kaydederek, "Dergimize hem Gaziantep ve çevresinden, hem de Ortadoğu ülkelerinden o kadar çok yoğun talep ve ilgi var ki, her sayımız sabırsızlıkla bekleniyor. İleriki sayılardan itibaren abonelik sistemine geçmeyi ve bayi satışlarına girmeyi hedefliyoruz. Bu sayede daha çok okuyucu kitlesine ulaşmayı planlıyoruz" dedi.
Ortadoğu Business'in Gaziantep ve Güneydoğu'daki illerde de ilgili yerlere dağıtıldığını belirten Osanmaz, "Sanıyorum 3 ayrı dilde bir ekonomi dergisi çıkarmamız bir boşluğu doldurdu. Komşu ülkeler Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün'den dergimize de yoğun ilgi ve taleplerin gelmesi doğru yolda olduğumuzun en önemli bir kanıtı. Şimdi Şam'da Ortadoğu Business'in temsilciliğini verdik. Yakın zamanda Irak, Lübnan ve Ürdün'de de temsilciliklerimizi açacağız" şeklinde konuştu.
Yayınladıkları dergi ile Ortadoğu ülkeleri ve Türkiye arasında ticari bir yakınlaşmaya katkı sağladıklarına dikkat çeken Mustafa Osanmaz, bunun önemli bir misyon ve başarı olduğunu kaydetti. Osanmaz, elde ettikleri bu başarıyı yakın zaman içerisinde ulusal boyuta taşımak hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.