Meclis Başkanı Şahin, Kazakistan'a geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, resmi ziyaret için Kazakistan'a geliyor. Kazakistan ziyareti bugün başlayan Şahin, tem

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, resmi ziyaret için Kazakistan'a geliyor. Kazakistan ziyareti bugün başlayan Şahin, temaslarına ilk olarak eski başkent Almatı'da başlayacak. Şahin, yarın Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği (KATİAD) tarafından verilecek çalışma kahvaltısında Türk işadamları ile bir araya gelecek. Ahıska Türkleri Milli Merkezi Başkanı Ziyaeddin Kasanov'u da kabul edecek olan Şahin ve beraberindeki heyet Almatı'daki temasların ardından başkent Astana'ya geçecek.

Şahin, Cuma günü Vatan Koruyucuları Anıtı'na çelenk koyma törenine katıldıktan sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek. Aynı gün Astana'daki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na da çelenk koyacak olan Şahin, Senato Başkanı Kassım Jomart Tokayev ile bir araya gelecek.

Mehmet Ali Şahin ve Kazakistan Meclis Başkanı Ural B. Muhammedjanov'un başkanlığında iki ülke parlamento heyetleri arası görüşme yapılacak.

Şahin ve beraberindeki heyet 9 Ekim Cumartesi yurda dönecek.