10 ülkeden 98 felsefeci Bursa'ya geliyor

Bursa, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 20'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek fe

Bursa, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 20'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek felsefecileri ağırlıyor. Uludağ Üniversitesi'nde 14–16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek kongreye, 10 farklı ülkeden 98 yerli ve yabancı bilim adamı konuşmacı olarak katılacak.

3 gün sürecek kongreye, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi ve Uludağ Felsefe Derneği destek veriyor. Kongrenin açılış konuşmasını Türkiye ve Ortadoğu'da yakından tanınan ve özellikle İslam Felsefesi alanında başarılı çalışmalar yürüten Amerikalı filozof Prof. Dr. Oliver Leaman yapacak. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenecek kapanış toplantısında ise Fransa Sorbonne Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Jean-Michel Besnier konuşma yapacak.

ANA TEMA 'EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİK'

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı ve aynı zamanda 1. Uluslararası Felsefe Kongresi Başkanı olan Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, kongrenin ana teması hakkında şu bilgileri verdi: "Bursa kentimizdeki felsefe sevenlere ve ilgi duyanlara da farklı ses ve düşüncelerin ulaşmasını sağlayacaktır. Kongrede, bir devletin yurttaşlarıyla ilişkisinde veya devletler ve kültürler arası ilişkilerde birçok kişinin kafasını kurcalayan, üzerinde çok konuşulan ve tartışılan, ama bir mutabakatın sağlanamadığı 'eşitlik, özgürlük ve kardeşlik' kavramlarını ele alınacak."

Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu Koordinatörü ve 1. Uluslararası Felsefe Kongresi Koordinatörü Diş Hekimi Gürkan Kaya da kongreyle birlikte "Evliyalar Şehri" Bursa'nın, kültürün ve felsefenin de merkezi olmayı hedeflemesi gerektiğinin de altını çizdi.