Sunexpress Direk Uçuşlarla Kayseri'yi Avrupa'ya Bağlıyor

SunExpress'in Kayseri'den Almanya'ya direk uçuş seferlerine başlaması nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Almanya'ya direk uçuşların başlaması, iş adamlarını sevindirdi.

Sunexpress Direk Uçuşlarla Kayseri'yi Avrupa'ya Bağlıyor
Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nurettin Okandan, üretilen ürünlerin dış pazarlarda pazarlanması için daha çabuk ve daha rahat seyahat edebilmeleri gerektiğini belirterek, "2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi için her şehir üzerine düşeni yapmalıdır. Kayseri olarak biz, bu bakımdan üyelerimizin dış pazarlara açılması ve üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda gereken tüm altyapıyı hazırlamaya çalışıyoruz.
Kayseri bulunduğu coğrafyada stratejik bir şehir. Kayseri'den hemen hemen tüm ülkelere ulaşım çok kolay. Yapılan seyahatlerin aha rahat olması bakımından da SunExpress bir çalışma başlattı. Kayseri Sanayi Odası olarak bu girişimlerini destekliyoruz" diye konuştu.
Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık ise, yurt dışına Kayseri'den direk seferlerin düzenlemesinin iş adamlarını memnun ettiğini belirterek, "Bu durum gurbetçiler ve yurt dışına sürekli çıkan iş adamları için memnuniyet verici bir gelişme. Kayseri Ticaret Odası olarak bu girişimi destekliyoruz" ifadesinde bulundu.
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress'in Türkiye'de bir ilk gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden Kayseri ile Almanya'nın üç büyük şehri Frankfurt, Münih ve Stutgart'a aktarmasız tarifeli uçuşlara başlıyoruz. 31 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak kış tarifesi kapsamında, Kayseriyle Frankfurt arasında Perşembe ve Cumartesi, Münih ve Stutgart arasında ise Pazar günleri karşılıklı seferler düzenleyecek" dedi ve uçuşlar hakkında bilgi verdi.