Siyaset Akademisinde Yeni Dönem Zili Çalıyor

'Siyaset yerelde başlar' anlayışı ile faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi bu ay içinde eğitimlerine start veriyor.

Siyaset Akademisinde Yeni Dönem Zili Çalıyor
AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve her ilde yapılan Siyaset Akademisi Ekim-Aralık 2010 ve Şubat-Nisan 2011 ayları arasında iki dönemlik etaplarla başlayacak. Siyaset Akademisinin 2010-2011 eğitim döneminde "siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve ekonomi" konusu ele alınacak.
Siyaset Akademisi'nin eğitim programı, her ilin tercihine göre 5 ile 8 hafta sürecek ve haftada asgari iki ders olmak üzere toplam 16 ders olacak. Dersler hafta içi iki gün ve ya hafta sonunda yapılabilecek.
Siyaset Akademisi derslerinin alanında uzman eğitimciler tarafından verileceğini ifade eden AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Hep siyasetin okulunun olmadığı söylenir. Biz AK Parti olarak bu anlayışı 3 yıl önce yıktık. Ekonomiden siyasete, yerel yönetimlerden uluslararası ilişkilere kadar her alanı kapsayan ders programlarımıza bütün Bursa halkı katılabilir. Amaç daha eğitimli siyasetçilerin yetişmesine katkıda bulunmak" şeklinde konuştu.
Yalçın, Siyaset Akademisine kayıt yaptırmak isteyenlerin belli bir ücret karşılığı bugünden itibaren AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na müracaat edebileceklerini söyledi.