Prof. Aşık: Din adamlarımız topluma örnek olmada maddiyat, şehvet, şöhret ve siyasetten uzak durmalı

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevzat Aşık, din görevlilerinin İslam dinini cemaate ilk ağızdan doğru anlatmada rol mo

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevzat Aşık, din görevlilerinin İslam dinini cemaate ilk ağızdan doğru anlatmada rol model alacakları tek kişinin Hz. Muhammed olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Aşık, Manavgat Müftülüğü'nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Delta Düğün Salonu'nda düzenlediği Camiler ve Din Görevlilerinin Dini ve Sosyal Fonksiyonları isimli konferans verdi. Hz. Muhammed'in en belirgin vasıflardan birinin muallim olması olduğunu belirten Aşık, O'nun, 23 yıl gibi kısa sürede toplumu eğiterek kızlarını diri diri toprağa gömen cahiliye devrinin insanlarını ahlaken en üst seviyeye çıkardığını söyledi. Aşık, "Hz. Muhammed, insanlara İslam dinini öğretirken nübüvvet başlangıcından Rabb'ine kavuşuncaya kadar hayatının her devresinde zorlaştırma yerine kolaylaştırma, korkutma yerine müjdeleyici ve problem üretme yerine problem çözücü olduğunu söyledi. Aşık, "Din görevlisi kardeşlerimizin yüce dinimiz İslam'ı anlatırken kendilerine örnek olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (SAV) almaları yeterli. Peygamber Efendimiz, tüm zamanların en yüce öğreticisidir. Öyle bir muallimdir ki kendisini öldürmeye gelen Hattab oğlu Ömer'i İslam'la şereflenmesi sonrası eğiterek dünyanın gelmiş geçmiş adalet timsali hale getirmiştir. Cahiliye devrinde kızlarını diri diri gömen, kendi kabilesinden olmayanlara her türlü eza ve cefayı gösteren insanlar, Müslüman olmasıyla hepsi merhamet abidesi haline gelmiştir. Peygamber Efendimiz mescitlerde namaz kılınması yanı sıra o devirde problemleri kutlu mekanlarda dinleyerek çözüme kavuşturmuştur. İmam problem üreten değil, problem çözen kişidir. İmam taraf değil, hakem olmalıdır. İmam, cemaat karşısında hakemdir, kesinlikle taraf olmamalıdır. " diye konuştu.

Din görevlisi olmanın manevi değerinin çok yüce olduğunun altını çizen Aşık, din görevlilerinin Peygamber varisi olarak görevlerini ifa ederken ateşten korunur gibi maddiyattan, şehvetten, şöhretten ve siyasetten uzak durmaları gerektiğini kaydetti.

Aşık program sonrası kitaplarını imzaladı. Programa katılan Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ile Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, ilçede cami yapımında emeği geçen hayırseverler ile örnek seçilen din adamlarına plaket ve teşekkür belgesi verdi. Programa Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Müftü Halil Taş, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.