Manavgat Müftülüğü, hayırseverleri plaketle ödüllendirdi.

Manavgat Müftülüğü, camilerin yapılmasında emeği geçen hayırseverleri plaketle ödüllendirdi. Mabetlerin yapılmasında emeği geçen hayırseverler ve din

Manavgat Müftülüğü, camilerin yapılmasında emeği geçen hayırseverleri plaketle ödüllendirdi. Mabetlerin yapılmasında emeği geçen hayırseverler ve din görevlilerinin plaketlerini Delta Düğün Salonu'nda yapılan programla Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu ve Müftü Halil Taş verdi. İlçe Müftüsü Halil Taş, camilerin yapılmasında yaptıkları yardımlarla yapılmasına vesile olan herkese teşekkürü borç bildiklerini söyledi.

Çağlayan Cami inşaatının tamamlanarak ibadete açıldığını bilgisini veren Taş, Sarılar Beldesi, Beşkonak, Büklüce ve Dikmen köylerinde cami yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İlçede 233 din görevlisinin görev yaptığını, bu sene 6'sının emekli olduğunu belirten Taş, Manavgat'ta 227 caminin bulunduğunu ve 25 kadro beklediğini kaydetti. Taş, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde camilerimizin yapılmasında emeği geçen hayırsever vatandaşlarımızı plaketle ödüllendirdik. Gönüllülerini aldık. Emeği geçen her kesten Allah razı olsun diyoruz. Özellikle hayırsever büyüğümüz İsmail Sarı'ya hassaten teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Taş, geçen yıl kuran kurslarında 600 bayan, 112 beyin ile yaz kurslarında 5 bin 420 öğrencinin Allah'ı yüce kelamı Kur'an-ı Kerimi okumasını öğrendiğini kaydetti.