Dünya Yumurta Günü Etkinlikleri Çerçevesinde 15 Bin Yumurta Dağıtılacak

'dünya Yumurta Günü' etkinlikleri kapsamında Kayseri'de bilim adamları tarafından 15 bin yumurta dağıtılacak.

Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Dünya Yumurta Günü etkinlikleri kapsamında Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği tarafından 'Kümes Hayvanları Kongresi' yapılacağı bildirildi. Kongrede Türkiye ve dünyada tavukçuluk, organik tavukçuluk, yem katkı maddeleri, yem işleme teknolojileri, kanatlı besleme ve yetiştirmede güncel gelişmeler, kanatlı genetiği, alternatif kümes hayvanları üretim sistemleri, hayvan refahı, alternatif yem kaynakları, GDO'lu yemlerin kullanımı, beslemeye bağlı problemler, kümes hayvanları ürünleri işleme, kanatlı sektörüne uygulanan destekler ve örgütlenme ve biyogüvenlik gibi konuların ele alınacağı belirtildi.
07-08 Ekim 2010 tarihinde ERÜ Türkan -Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılacak kongreye Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları yanında Türkiye Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri ve Veteriner Fakülteleri öğretim üyeleri ile tavukçuluk sektörünün önemli kuruluşları ve temsilcilerinin katılacağı duyuruldu.
Öte yandan 08 Ekim 2010 Cuma günü, saat 15.30'da, Hunat Hatun Camii yanındaki Migros Mağazası önündeki alanda 'Dünya Yumurta Günü' etkinlikleri kapsamında kongreye katılan Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay ve diğer katılımcı bilim adamları tarafından vatandaşlara 15 bin adet yumurta dağıtılacak.