Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası Seçmeleri

Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri için Ankara'da yarışan Antalya Gençlik Spor Kulübü Vücutçuları 7 sporcu ile katıldıkları yarışmada 6 madalya elde etti.

Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri öncesinde Ankara'da yapılan vücut geliştirme fitnes klasik body yarışmasında Antalya Gençlik Spor Kulübü sporcuları 2 altın 1 gümüş, 1 bronz elde etti. İki sporcu da 4. olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Gençlik Spor Kulübü Antrenörlerinden Emre Aydın, ciddi ve disiplinli hazırlanmanın mükafatını aldıklarını söyledi.
Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Mehmet Ağar ise, "Altın alacağımızı söylemiştik. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Sporcularımız çok başarılı bir mücadele örneği sergiledi. Aylarca süren hummalı ve sabırlı çalışmanın karşılığında iki sporcumuz Dünya Şampiyonasında yarışma hakkı elde etti. Antalya Vücut Geliştirme sporunda Türkiye de her geçen gün söz sahibi olmayı sürdürüyor" diye konuştu.
DERECEYE GİREN SPORCULAR VE KATEGORİLERİ
Büyük Erkekler -65 KG Osman Çolak, altın madalya (Milli Takıma Girdi) Ustalar kategorisinde: +40 Yaş -70 Kg İsmail Hakkı Yıldızıel altın madalya (Milli Takıma Girdi), Ustalar: +40 Yaş-70 Kg İbrahim Özakçaoğlu İkinci gümüş madalya. Ggençler-70 Kg Avni Bilgin üçüncü Bronz madalya. Ustalar: 40-49 Yaş -80 Kg Mehmet Ali Ağar dördüncü, Gençler Klasik Vücut Geliştirme Ümit Tosun 5. oldu.