Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası 1. grup müsabakaları Turhal'da düzenlendi

Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası 1. Grup Müsabakaları Tokat'ın Turhal ilçesi Tozanlı Çayırı'nda gerçekleştirildi. Turhallılar cirit takımlarının müsabak

Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası 1. Grup Müsabakaları Tokat'ın Turhal ilçesi Tozanlı Çayırı'nda gerçekleştirildi. Turhallılar cirit takımlarının müsabakalarını nefeslerini tutarak izlediler. Oldukça renkli geçen müsabakanın finalinde birinciliği Erzurum Kombine Atlı Spor Kulübü kazandı.

Turhal Kaymakamlığı, Turhal Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Turhal Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası 1. Grup Müsabakaları'na Erzurum Kombine Atlı Spor Kulübü, Bayburt Atlı Spor Kulübü, Uşak 1 Eylül Spor Kulübü ve Malatya Yazıhan Atlı Spor Kulübü sporcuları katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenleri'nin ardından saat 13.30'da Turhal Tozanlı Çayırı'nda başlayan cirit müsabakalarına Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Cirit müsabakaları öncesi bir konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ata sporlarımızdan olan ciriti Turhal halkıyla buluşturmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Gözen, cirit federasyonu yetkilileriyle görüşerek Turhal'da ilerleyen dönemlerde de cirit müsabakalarının düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardıkları söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

''Ata sporlarımızdan cirit sporunu izlemek, cirit takımlarının birbirleriyle kıyasıya mücadele etmelerine tanık olmak üzere bu gün buradayız. Buradan sizlere birde müjde vermek istiyorum; cirit federasyonu yetkilerimizle birlikte Tozanlı Çayırı'nda kalıcı bir at yarışı pisti ve cirit alanı olarak organize edeceğiz. Turhal'da her yıl cirit müsabakaları düzenlenecek, daha sonraki dönemlerde de Türkiye Şampiyonası'nı da Turhal'da yapmayı düşünüyoruz.''

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ise, ''Bugün Turhal halkı için çok güzel bir gün. Ata sporumuz ciritin Turhal'da hemde resmi olarak oynanması gerçekten bizi çok gururlandırdı. Ben Cirit Federasyonu yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok sayıda spor dalı var ama güreş olsun, cirit olsun bizim için ayrı bir yeri olan spor dalları. Bu etkinlik Turhalımız için, Tokatımız için hayırlı olsun diyor, ciritçilerimize de başarılar diliyorum.'' diye konuştu.

Cirit müsabakaları öncesi son olarak bir konuşma yapan Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü cirit sporunun geçmişi çok eskilere dayanan ve güreş gibi ata sporlarımızdan biri olduğunun altını çizerek şunları söyledi;

''Türkiye Cirit Şampiyonası'nın dört ayağı var, bunlardan bir ayağı Turhal'da yapılıyor. Sahamızın yeri ve cirite müsait olması dolayısıyla federasyon yetkilileri burayı çok beğendiler. Burası Türkiye Şampiyonası yapılabilecek büyüklükte ve uygunlukta bir yer. Aynı zamanda 'Rahvan Atı' yarışmalarının da yapılmasına müsait. Belediyemize ait olan bu yerde gerekli çalışmaların yapılmasının ardından bölgede bir cirit merkezi olması konusunda çalışmalarımız olacak. Gerekli çalışmalar ve tesisleri yapabilirsek 2011 yılında burayı hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu temennilerle bu organizasyona emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile vatandaşları selamlayan cirit takımları müsabakalara başladılar. Ciritçiler izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.son olarak Tokat valisi Şerif Yılmaz Turhal kaymakamı Mehmet Ünlü Turhal Belediye başkanı Ali Gözen ata binerek bu ata sporunun bölgemizde ve ülkemizde geliştirilmesi açısından örnek teşkil ettiler.

Oldukça renkli geçen müsabakanın finalinde birinciliği Erzurum Kombine Atlı Spor Kulübü, ikinciliği Uşak bir Eylül Atlı Spor Kulübü üçüncülüğü Malatya Yazıhan Atlı Spor Kulübü dördüncülüğü Bayburt Atlı Spor Kulübü aldı.Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarının sona ermesinin ardından ödül töreni programına geçildi.

Müsabakada birinci olan Erzurum Spor Kulübü Başkanı'na ödülünü Tokat Valisi Şerif Yılmaz, ikinciliği kazanan Uşak Bir Eylül Spor Kulübü Başkanına ödülünü Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, üçüncülüğü kazanan Malatya Yazıhan Spor Kulübü Başkanına ödülünü Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, dördüncü olan Bayburt Spor Kulübü Başkanının da ödülünü Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuz Al takdim etti.