Sungurlu Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Şaban Yılmaz Oldu

Çorum'un Sungurlu Belediyesi'nin organize ettiği 87. Yıl Cumhuriyet Şenliği kapsamında düzenlenen 10. Geleneksel Karakucak Yağlı güreşlerinde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Güreşleri AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Hakan Tosun, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden ve vatandaşlar izledi.
Güreşlerde Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, bölgesinden 400'ü aşkın pehlivan, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık kategorilerinde kıspet giydi.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, ata sporumuz güreşe destek vermek, güreşin gelecek nesile aktarılmasını sağlamak amacıyla karakucak yağlı güreşlerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek "Hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek olması bizleri çok sevindirdi" dedi.
İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ise, bu tür organizasyonların geleneksel hale gelmesinin büyük emek ve özveri istediğini belirterek, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya da örf, adet ve geleneklerin unutulmaması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Sungurlu Karakucak Yağlı güreşlerinde her yıl olduğu gibi bu yılda en çok ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen 15 pehlivanın başpehlivanlık için güreştiği müsabakalar sonunda Murat Gençtürk'ü final müsabakasında yenen Şaban Yılmaz başpehlivan oldu. Başaltında Ünal Karaman birinci olurken, büyük ortada Halis Küçük, Küçük orta müsabakalarında Ali Şahin birinciliği elde etti.
Güreş müsabakaları sonunda ağalık seçimleri yapıldı. İşadamı Tibet Kaan 200 bin TL ile Sungurlu Karakucak Yağlı Güreşleri ağalığını kazandı.
Güreşler sonunda Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya tarafından dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Güreşlerin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi.