Shazili Hazır Türk Kahvesine İnovasyon Ödülü

Gaziantep'te yapılanan ve sektöründe Türkiye markası olma özelliğini çok kısa bir sürede yakalayan, Türk dünyasının da kısa bir süre içerisinde vazgeçilmez lezzeti haline gelen Shazili Hazır Türk Kahvesi tiryakilerin ilgi odağı oldu

Gaziantep'te yapılanan ve sektöründe Türkiye markası olma özelliğini çok kısa bir sürede yakalayan, Türk dünyasının da kısa bir süre içerisinde vazgeçilmez lezzeti haline gelen Shazili Hazır Türk Kahvesi tiryakilerin ilgi odağı oldu.
Türk dünyasının en önemli sıcak içecekleri arasında yer alan ve tiryakilerin vazgeçilmezi olarak tarihteki yerini koruyan Türk kahvesini dünyada ilk kez hazır Türk kahvesi haline getirerek bir ilki başaran Şems Gıda'nın ürettiği Shazili Hazır Türk Kahvesi GSO tarafından inovasyon dalında ödüllendirildi. GSO tarafından düzenlenen 2010 Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreninde inovasyon dalında ödüllendirilen Shazili Hazır Türk Kahvesi'nin ödülünü Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin verirken ödülü Genel Müdür Hakkı Harbalioğlu aldı.
Markalaşmanın dünya piyasaları için büyük önem taşıdığını ve markalaşmayı başaramayan kuruluşların zaman içerisinde kaybolup gideceğini ifade eden Shazili Hazır Türk Kahvesi Genel Müdürü Hakkı Harbalioğlu. Şunları kaydetti:
"Shazili Hazır Türk Kahvesi kendi sektöründe ilk ve tek ürün olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Bugüne kadar Türk kahvesinin bakır cezve tadında hazır hale getirilmiş ilk yöntemini biz uyguladık ve ürünümüz dünyanın çeşitli noktalarında konunun uzmanları tarafından test edildi. Sade, orta şekerli ve şekerli olarak üç ayrı çeşit olarak tüketiciye sunduğumuz Shazili Hazır Türk Kahvesi yurt içinde de yine konunun uzmanı olan bir çok kahve tiryakisi tarafından test edilerek tam puan aldı. Bir ürünün geliştirilmesi ve markalaştırılmasında inovasyon büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde son dönemlerde gelişen inovasyon çalışmalarıyla elbette markalar artacak ve dünya genelindeki rakipleriyle boy ölçüşme şansını yakalayacaktır. Ancak markalaşmada ki temel unsur inovasyon ve ürün geliştirme politikasının doğru eller tarafından yapılmasıdır. Shazili Hazır Türk Kahvesi Gaziantep'ten dünya'ya açılan sektöründeki ilk ve tek marka olma özelliğini taşımakta ve sürekli kendisini yenileyerek elde ettiği başarıyı koruma çabasında olacaktır. GSO tarafından verilen inovasyon ödülü ekip olarak bizleri çok mutlu etmiştir. Markamızla dünyanın bir çok ülkesinden ülkemize çeşitli ödüller yanında önemli döviz girişleri de sağlamayı hedefliyoruz."
Türkiye'nin bir çok ilinde tüketiciye sunulan ve Gaziantep'te de Metro ve Market Oli Zinciri başta olmak üzere bir çok hiper markette raflardaki yerini alan Shazili Hazır Türk Kahvesi sade, orta ve şekerli seçenekleriyle tüketicilerine ulaştırılıyor.