KKTC heyeti Ankara'da mülkiyet ve taşınmaz mal komisyonunu değerlendirecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Bakanlar yarın yapacakları Ankara ziyaretinde mülkiyet ve Taşınmaz Mal Komisyonu hakkındaki

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Bakanlar yarın yapacakları Ankara ziyaretinde mülkiyet ve Taşınmaz Mal Komisyonu hakkındaki gelişmeleri değerlendirecek.

KKTC heyetinin Ankara temaslarında, Türkiye ve KKTC cumhurbaşkanları başkanlığında yapılacak üst düzey toplantıda, mülkiyet konusu ve Taşınmaz Mal Komisyonu ile ilgili gelişmelerinin ele alınacağı açıklandı. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu başkanlığındaki KKTC heyeti, yarın saat 08.15'de Ankara'ya hareket edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki Türkiye heyetiyle yapılacak toplantıda KKTC heyetinde Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Başsavcı Aşkan İlgen, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mustafa Tokay, Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Kudret Özersay, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havuçcu, Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Serden Hoca, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) Üyesi Romans Mapolar, Cumhurbaşkanlığı Hukukçusu Sülen Karabacak ve TMK Hukukçusu Nahide Akyüzlü yer alacak.

EROĞLU SABAH ANKARA'DA ÖĞLENDEN SONRA LEFKOŞA'DA OLACAK

Derviş Eroğlu'nun, Ankara'da yapılacak üst düzey toplantının ardından öğle saatlerinde KKTC'ye döneceği ve kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile ara bölgede saat 15.00'de yapılacak görüşmede, mülkiyet konusundaki görüşmelerine devam edeceği belirtildi.

İki lider en son 18 Ekim'de bir araya gelmişti. Liderler, 18 Kasım'da da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetiyle 3'lü görüşme için New-York'ta buluşacak.