Kadıköy'de 29 ekim kutlamaları yapıldı

Kadıköy'de hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı.

Yağışlı ve soğuk hava nedeniyle ertelenen Cumhur

Kadıköy'de hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı.

Yağışlı ve soğuk hava nedeniyle ertelenen Cumhuriyet Bayramı törenleri Bağdat Caddesi'nde yapıldı. Bağdat Caddesi Fener mevkisinde düzenlenen törene, İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol kısmında bulunan başörtülü kadınlar dikkat çekti. Canan, Karahan ve Öztürk'ün askeri araç üzerinden katılımcıları selamlamasıyla başladı. Selamlamanın ardından saygı duruşu yapıldı. Bu sırada helikopterler cadde üzerinde alçak uçuş yaptdı. İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlamalar, geçit töreni ile devam etti. Okullar ve Sivil Toplum Kuruluşları dışında, geçit törenine İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyesi 50 klasik otomobil de katıldı.

İKOD Başkan Yardımcısı Serkan Okay, 50 otomobille geçit törenini renklendirdiklerini söyledi. Geçen yıl da katıldıklarını hatırlatan Okay, böyle bir etkinliğe katılmaktan çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi. Geçit töreninin ardından program sona erdi.