Gkv'deki Cumhuriyet Oratoryosu Duygulandırdı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nca düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet yürüyüşünün ardından, öğretmenlerin kaleme alarak sahneye uyarladığı, öğretmen ve öğrencilerin birlikte oynadığı Cumhuriyet Oratoryosu izleyenleri duygulandırdı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nca düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet yürüyüşünün ardından, öğretmenlerin kaleme alarak sahneye uyarladığı, öğretmen ve öğrencilerin birlikte oynadığı Cumhuriyet Oratoryosu izleyenleri duygulandırdı.
Gaziantep kolej Vakfı Özel Okulları tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 87. Yıl etkinlikleri sürerken öğretmen ve öğrencilerin görev aldığı Cumhuriyet Oratoryosu izleyenleri adeta büyüledi. Edebiyat öğretmeni Vildan Baloğlu, Nermin Esen, Esin Baytar ve Esin Alpdoğan tarafından kaleme alınarak sahneye konan, öğretmen ve öğrencilerin birlikte rol aldığı Cumhuriyet Oratoryosunu izlemeye Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Kutsal, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Güzelbey, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Mustafa Özgün, Avukat Aysel Tokatlı, Mete Sayın ve Esin İncioğlu, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili, Dr. Enver Taner ve Nurel Taner'le çok sayıda davetli katıldı.
Okul genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarının sonuçlarında dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği törende geçtiğimiz günlerde Adana'da gerçekleştirilen ve Türkiye ikinciliğiyle Gaziantep'in ortak gururu haline gelen GKV Fen Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Yağmur Aşar'a da madalyası GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından takıldı.
Cumhuriyet ve Atatürk'ü 87 yıldır anlaşılamadığı ve anlatılamadığını ifade eden Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, "87 yıldır Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü anlayamadığımız gibi anlatamadıkta. Cumhuriyetle elde edilen kazanımlar Türk ulusunun dünya milletleri arasında daha güçlü olmasını sağlamıştır. Cumhuriyeti ve Atatürk'ü bütün değerleriyle birlikte doğru anlamalı ve yeni nesillerimize anlatmalıyız. Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü doğru anlayamadığımız için bu gün bir çok sorun yaşıyoruz" dedi.
Konuşmasında bir gencin Atatürk ve Cumhuriyet hakkında yazdığı mektubu da okuyan Ayhan, GKV Özel Okullarında düzenlenen Cumhuriyet konulu yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini de verdi.
Cumhuriyetin ülke ve millet için önemli bir kazanım olduğunu ve geliştirilerek devamlılığının en iyi şekilde sağlanması gerektiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili de, "Cumhuriyet bir ulusun yok olmaktan kurtarılıp kendi kaderini tayin etmesi yetkisinin millete verildiği çağdaş bir yönetim şeklidir. GKV Özel Okulları Cumhuriyet'in bütün değerlerini koruyan ve yetiştirdiği nesillere bu değerlerin önemini kavratan felsefesiyle 48 yıldır eğitim öğretim alanındaki liderliğini korumuştur. Cumhuriyet Bayramını okul olarak bir çok etkinlikle kutluyoruz. Salon toplantıları yanında çeşitli etkinliklerle okul içerisinde ve dışında bu coşkulu öğrencilerimiz ve Gazianteplilerle birlikte yaşıyoruz" dedi.
GKV Özel Okulları edebiyat öğretmenleri tarafından kaleme alınan ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Vildan Baloğlu'nun yönetmenliğinde sahneye konan Cumhuriyet Oratoryosu izleyenleri büyüledi. Öğretmen ve öğrencilerin yüksek bir performansla sahnelediği oratoryoda zaman zaman izleyiciler göz yaşlarını tutamazken oratoryonun sonunda okunan İstiklal Marşı ve onuncu yıl marşı salonda izdiham yaratan konuklar tarafından ayakta dakikalarca okundu. Gösterinin sonunda günün anısına hatıra fotoğraflar çektiren GKV'li oratoryo oyuncuları konuklar tarafından tebrik edildi.