Diyarbakırlı 150 yetim tarihi Hasanpaşa Hanı'nda kahvaltı yaptı

Diyarbakırlı hayırseverlerin destekleriyle muhtaçlara yardım faaliyetini sürdüren Gönül Köprüsü Derneği ile İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şubesi,

Diyarbakırlı hayırseverlerin destekleriyle muhtaçlara yardım faaliyetini sürdüren Gönül Köprüsü Derneği ile İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şubesi, 150 yetime tarihi Hasanpaşa Hanı'nda kahvaltı ikram etti. Yetim çocuklar büyük kısmı anne ve ablalarıyla birlikte ilk tarihi ve turistik mekanda kahvaltı yaptı. Kahvaltıya katılan işadamları çocuklara saat ve kitap hediye etti.

Diyarbakır'ın lüks mekanlarından biri olan Hasanpaşa Hanı bu sefer yetim çocuklara ev sahipliği yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer ile İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Recep İdikut birlikte 150 yetim ve ailesini kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltıya iki derneğe maddi destek sağlayan bazı işadamları ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt da katıldı.

Kahvaltıda konuşan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Tuncer, 2005 yılından beri yoksullara yönelik faaliyet sürdürdüklerini belirterek, "Derneğimiz bugüne kadar 38 okulun bakım ve onarımını yaptı, okullarımıza spor tesisleri kazandırdı. Her yıl Ramazan ayında iftar çadırı açarak binlerce kişiye yemek ikram ediyoruz. Ramazan ve diğer aylarda binlerce kişiye gıda ve giyecek yardımında bulunuyoruz. Dernek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ülkemizin en büyük park ormanını Diyarbakır'a kazandırdık. Ayrıca her yaz yüzlerce çocuğumuzu Kocaeli'ndeki yaz kampına götürüyoruz. Şehrimizin köy ve varoşlarında yaşayan binlerce çocuğu sinema ve tiyatroyla tanıştırdık. Bugün de hayırsever işadamları ve yetimlerle bir araya gelmenin de mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Recep İdikut ise 2006'dan beri Diyarbakır'da faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Bu yıl 500 yetimin her türlü ihtiyacını karşıladıklarını, 3 ayda bir yetimlere nakti ve gıda yardımında bulunduklarını anlatan İdikut, birçok yoksula da periyodik olarak gıda yardımı yaptıklarını dile getirdi. Çocukların ellerinden tutarak kötü yollara düşmelerini engellemeye, onları peygamber sevgisiyle büyümelerine sağlamaya çalıştıklarını anlatan İdikut, yetim ve öksüzlere herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan İdikut, yetim bir kız çocuğunun yazdığı 'Babam' adlı şiiri işadamı ve dernek yöneticilerine okudu.

İki derneğe yardımda bulunan işadamlarına plaket veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt ise Diyarbakır'da bu iki dernek sayesinde yetimlerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi. İki derneğin STK misyonunu en güzel şekilde yerine getirdiğini anlatan Kurt, hayırsever işadamlarına da teşekkür etti.

Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Tuncer, Kurt'a derneklerine yaptığı maddi yardımdan ötürü plaket verdi. Dernek yöneticileri kahvaltıya katılan çocuklara bir kol saati ve kırtasiye malzemesi hediye etti.