Bornova Belediyesi - Fenerbahçe Ülker maçının ardından

Beko Basketbol Ligi'nde Bornova Belediyesi ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan karşılaşmaların ardından antrenörler mücadeleyi değerlendirdi.

Beko Basketbol Ligi'nde Bornova Belediyesi ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan karşılaşmaların ardından antrenörler mücadeleyi değerlendirdi.

Fenerbahçe Ülker'e mağlup olan Bornova Belediyesi'nde Baş Antrenör Aclan Kavasoğlu, ''Basit hatalar yaparsanız, maça ortak olmanız mümkün değil'' dedi. Kavasoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in rotasyon gücünün çok güçlü olduğunu belirterek, müsabakanın ikinci devresinin kendileri için zevksiz geçtiğini söyledi.

Bu süreçte 11-12 boş turnike yediklerini kaydeden Kavasoğlu, bu tür hataların yapılmamasının gerektiğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

''Bu tür maçlarda basit hatalar yaparsanız, maça ortak olmanız mümkün değil. Yaptığımız hatalar, maçın sonucunu çok etkiledi. Fenerbahçe Ülker çok kaliteli ama onların oyununu engelleyecek bir şey yapamadık. Bugünkü amacımız kendi basketbolumuzu, mücadelemizi ve isteğimizi sahaya yansıtmaktı. Taraftarlarımıza iyi basketbol sergileyemedik. Bu tür hatalar yapmadan, kaliteli basketbol oynamak bizim için hedef. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş Cola Turka maçına en iyi şekilde hazırlanacağız.''

FENERBAHÇE ÜLKER ANTRENÖRÜ SPAHİJA: IVERSON, BİLİNEN ÖNEMLİ BİR İSİM

Fenerbahçe Ülker antrenörü Neven Spahija da bu kadar kolay bir oyun olacağını beklemediklerini belirterek, ''Özellikle ilk periyotta rakibimizin antrenörünün ve oyuncuların bizi nasıl durduracağına dair düşünceleri vardı ve oyuna hakimdiler. Bizim rotasyon gücümüzün, sonucu değiştirdiğini düşünüyorum. 3. periyotta Ömer Onan'ın gösterdiği müthiş bir oyun var. Bu oyunla maçı kazandık. Biz Fenerbahçe Ülker olarak her zaman, hep kazanmak istiyoruz. Bunu da devam ettireceğiz'' dedi.

Spahija, Beşiktaş Cola Turka'nın Allen Iverson'ı transfer etmesinin sorulması üzerine, ''Iverson'ın buraya gelmesi hem Türk basketbolu hem de Beşiktaş Cola Turka için çok önemli. Iverson, dünya basketbolu tarafından bilinen önemli bir isim, buraya geldikten sonra da dünyanın takip etmeye devam edeceği birisi olacak.'' dedi.