Bakan Davutoğlu'nun Çin Gezisine Maraşlı Dondurmacılar Damga Vurdu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şangay'da düzenlenen EXPO 2010 Fuarı'nda Türk Pavyonu'nu gezdi. Bakan Davutoğlu'nun gezisine Maraşlı dondurmacıların şovu damgasını vurdu.

Bakan Davutoğlu'nun Çin temasları devam ediyor. Davutoğlu, 4.günde Çin'in Şangay kentinin evsahipliği yaptığı EXPO 2010 Fuar Alanı'na geldi. Davutoğlu, burada Türk Pavyonu'nu gezdi. Çatalhöyük konsepti ve 'Medeniyetlerin Beşiği' temasıyla yapılan Türk Pavyonu'yla ilgili bilgiler alan Davutoğlu, eserleri yakından inceledi. Bakan Davutoğlu, daha sonra Türk pavyonunda büyük ilgi çeken dondurmacıların yanına gitti. Davutoğlu burada dondurmacıların ikramı dondurmalardan tattı.
Türk Pavyonu'nda görev yapan Maraşlı dondurmacılar Alihan Tanrıverdi, Mehmet Tekbıyık ve Asım Ardıç, Çinli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kendilerine has dansları ve Maraş oyunlarıyla Çinli vatandaşları gülmekten kırıp geçiren dondurmacılar, diğer ülke pavyonlarını da sollamış durumda. Maraşlı dondurmacılar sayesinde Türk pavyonu en çok ilgi gören pavyonlardan birisi durumuna geldi.
Türkiye'yi çok özlediklerini belirten Alihan Tanrıverdi, "7 aydır buradayız. Burada Türk milletini temsil ediyoruz. Eşimi ve çocuğumu çok özledim. Herkesi çok özledim. Tüm Türkiye'ye selamlar" dedi.
Tanrıverdi, dondurma sayesinde Çinlilerin çekik gözlerini açtıklarını belirtirken, çalıştığı yeri annesinin yanlış anladığını ve pavyon farkını anlatmakta zorluk çektiğini ifade etti. Tanrıverdi, yoğun ilgi nedeniyle diğer ülke pavyonlarının rahatsız olduğunu kaydederek, "Günde 7-10 bin kişiyi buraya diziyorum. Bir gün kuyruk karşıdaki İzlanda pavyonuna kadar gitmiş, Haber göndermişler. O kadar büyük ilgi var. Bize büyük ilgi gösteriyorlar. Buradaki Çinliler, Türklere hasret" ifadelerini kullandı.