AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç: Büyük Önder cumhuriyet elden gitmiş demezdi

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmayanların Cumhurbaşkanı'na karşı bir tavır içerisine giriyorlars

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmayanların Cumhurbaşkanı'na karşı bir tavır içerisine giriyorlarsa bunun yanlış olduğunu dile getirdi. Tavır içerisinde olanlara seslenen Suat Kılıç, "Eğer Sayın Cumhurbaşkanı'na karşı tavır, Atatürkçülük namına geliştiriliyorsa, Büyük Önder, Kayserili demir döküm işçisi Ahmet Bey'in oğlu Abdullah Bey'in bugün Çankaya'da Reisicumhur makamında olduğunu görseydi, 'Cumhuriyet hedefine ulaşmıştır' diyerek, bundan sadece memnuniyet duyardı.'' dedi.

Suat Kılıç, AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi toplantısında, partililere seslendi. Kılıç, konuşmasına İstanbul'daki polise yönelik yapılan saldırıyı değerlendirerek başladı. Kılıç, Türkiye'nin huzuruna, milletin birlik ve beraberliğine kast edenlerin kanlı yüzlerini bugün İstanbul'da bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, hükümetin her türlü ayrımcılığa, ihanet ve bölünme senaryolarına karşı birlik ve beraberlik içinde ayakta kalmaya, gücünü korumaya devam edeceğini belirten Kılıç, buna herkesin inanması gerektiğini ifade etti. Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet kavramlarını idrak edemeyen, Cumhuriyetin ruhunu özümsemeyen, Cumhuriyetin bu coğrafyaya kazandırdığı değerleri idrak edemeyen birilerinin, Cumhuriyet Bayramı'na katılıp, katılmamayı bile tartışılır hale getirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılıp, katılmasının önemli olmadığını belirten Kılıç, şöyle devam etti: "Katılsa Cumhuriyetin ömrü mü uzar, katılmazsa Cumhuriyetimizin ömründen ömür mü kısalır? Gazi, 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacak, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyor. Kılıçdaroğlu katılsa da payidar kalacak, katılmasa da payidar kalacak. 'Cumhurbaşkanı'nın eşi, hanımefendinin başörtüsü değil, bizim problem ettiğimiz' diyor. Peki problem ettiğiniz şey ne? Bunu bu millete açıklayın. Eğer sayın Cumhurbaşkanı'nı protesto ediyorsanız, anayasa gereği olarak aslında Cumhurbaşkanı'nın ne olduğunu kendilerine Kayseri'den hatırlatmak isterim. Cumhurbaşkanı Başkomutan'dır, Cumhurbaşkanlığı makamı, Türk milletinin birliğini temsil eden makamdır. Orada olmayacaksın da nerede olacaksın Allah aşkına."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, resepsiyona katılmak yerine Bağdat Caddesi'nde halkla bir arada olmayı tercih etmesini de eleştiren Suat Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bağdat Caddesi'nde halkın içindeymiş. Senede bir gün, 1 saatini ayır, Reisicumhur'un önünde saygılarını ifade et, temsil ettiğin Halk Partisi camiası adına Cumhuriyete ve Cumhuriyet ideallerine bağlılığını bir kez daha orada şahsınla ortaya koy, 364 gün halkın arasında dolaş. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı'na karşı tavır, Atatürkçülük namına geliştiriliyorsa, gene Kayseri'den şunu ifade etmek isterim. Büyük Önder, Kayserili demir döküm işçisi Ahmet Bey'in oğlu Abdullah Bey'in bugün Çankaya'da Reisicumhur makamında olduğunu görseydi, 'Cumhuriyet hedefine ulaşmıştır' diyerek, bundan sadece memnuniyet duyardı. Üzüntü duymazdı, kahretmezdi, 'Cumhuriyet rayından çıkmış, Cumhuriyet elden gitmiş' demezdi. 'Cumhuriyet amacına ulaştı, cumhur Çankaya'da' derdi. Biz bu dedikodu siyasetine aldırış etmeyeceğiz. Kervan, tam yol ilerlemeye devam edecek."