Üskül Mahkumsuz Cezaevinde İncelemede Bulundu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Prof

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde bulunan ve yapıldığı dönemlerde cezaevi olarak kullanılan Keşlik Kalesinde incelemelerde bulundu.
Beldenin Hasanaliler mahallesinde bulunan Roma ve Bizans dönemlerinde yapıldığı tahmin edilen Keşlik Kalesini Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur ve mahalle sakinleriyle gezen Üskül, kale hakkında vatandaşlardan ve başkandan bilgi aldı.
Üskül, yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu tahmin edilen Keşlik Kalesinin o dönemlerde cezaevi olarak kullanıldığını kaydetti.
Kalenin içerisinin otla kaplı olması ve duvarlarının büyük bir bölümünün yıkık olmasının kendisini üzdüğünü ifade eden Üskül, buranın turizme kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.
Kaleye giden yolun da patika yol olduğuna dikkat çeken Üskül, "Bu kalenin restore edilip çevre düzenlemesinin ve yolunun yapılması gerekir. Konuyu da Kültür ve Turizm Bakanımızla bizzat görüşüp ödenek çıkarılması için girişimlerde bulunacağım" dedi.
Silifke ve yöresinin tarihi kalıntılar bakımından oldukça zengin bir olduğunu vurgulayan Üskül, gelecek nesillere ışık tutacak olan tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.