Kuşadası Fotoğraf Günleri Ve Fotomaratonu Sürüyor

300'den fazla fotoğraf avcısının katıldığı Kuşadası fotomaratonu bütün hızıyla devam ederken, Fotoğraf Günleri kamsamında gerçekleştirilen paneller ve atölye çalışmaları da yoğun ilgi görüyor

300'den fazla fotoğraf avcısının katıldığı Kuşadası fotomaratonu bütün hızıyla devam ederken, Fotoğraf Günleri kamsamında gerçekleştirilen paneller ve atölye çalışmaları da yoğun ilgi görüyor. Ünlü fotoğraf sanatçılarının konuk olarak katıldığı etkinlik kapsamında ibramaki Sanat Galerisi'nde "Deniz ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (KUFSAD) birlikte düzenlediği 1. Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu, Marmara üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emre İkizler'in "Fotoğraf Teknikleri" konulu atölye çalışmasıyla başladı.
1. Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu kapsamındaki fotoğraf atölyelerinin ilki Kütüphane Salonunda gerçekleştirildi. Fotoğrafçılıkta dijital teknikleri anlatan ve örnekler gösteren Dr. Emre İkizler, seminerin ikinci bölümünde photoshop programında renk ve perspektif düzeltme örnekleri gösterdi. Porf. Dr. Sabit Kalfagil, Prof. Dr. Güler Ertan, İbrahim Zaman ve Reha Bilir gibi Türk fotoğrafının önemli isimlerinin de izlediği seminerde, özellikle fotoğrafta dijital müdahalenin sınırları tartışma
konusu oldu.
Günün ikinci etkinliğinde "Fotoğrafta İdeoloji" konulu panel gerçekleşti. Nadir Ede, Behiç Günalan ve Utku Kaynar'ın konuşmacı olarak katıldığı panel büyük ilgi gördü. Panelin ardından İbramaki Sanat Galerisinde Deniz ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin açılışını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ile Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, fotoğraf sanatçılarıyla birlikte gerçekleştirdi.
Günün son etkinliği Bursa, Mersin ve Nazilli Fotoğraf derneklerinin saydam gösterileriyle başladı. Ardından Reha Bilir, son çalışması "sonsuzluk"u saydam gösterisi olarak sundu ve çeşitli bilgiler verdi. Son olarak İbrahim Zaman, barkovizyon eşliğinde "ışık ve zaman" konulu bir seminer verdi. Seminerin ardından Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Fotoğraf Sanatçıları İbrahim Zaman, Reha Bilir ve Tahir Özgür'e plaket verdi.
1.Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu, ikinci gün Güzelçamlı ve Milli Parktaki fotoğraf avıyla başladı. Ayrıca Dr. Emre İkizler, "Yaratıcı Fotoğraf Teknikleri" konulu atölye çalışmasının ikincisini Kütüphane Salonu'nda gerçekleştirdi. Günün ikinci atölye çalışmasında ise İz Dergisi Yazı İşleri Müdürü Adnan Sokol, "İleri Photoshop Teknikleri" konulu seminer verdi.