Narman'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Erzurum'un Narman ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü kutlamalarına İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Kaymakam Atasoy, şöyle konuştu;
"Sevgili gençlerimiz, çocuklarımız sizler her zamanki gibi görev ve sorumluluklarınızın bilinci içerisinde güçlü ve inançlı olmalısınız. Atatürk ün Türkiye Cumhuriyetini korumak sonsuzluğa dek yaşatmak görevini siz gençlere vermesi onun sizlere olan güveninin en büyük kanıtıdır. Sizler geçmişte olduğu gibi bu günde milletimizin güven kaynağısınız. Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak için aklın ve bilimin öncülüğünün temel şart olduğu ve Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü unutmamalısınız. Türk milleti, birlik ve beraberlik duygusuyla bütün güçlükleri yenmesini bilmiştir. Birliğini bozmayı amaçlayan girişimlere geçmişte olduğu gibi bu gün ve gelecekte de izin vermeyecektir. Varlığımızın temeli milli birlik ve beraberliğimizdedir. Cumhuriyetimizi tüm nitelikleri ve kazanımları ile yaşattığımız kendimize güvendiğimiz, devlet ve toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece aşamayacağımız engel yoktur"
Törenler ilçede bulunan okullardaki öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından öğrencilerin tören geçişlerinin ardından sona erdi.
Kaymakam Atasoy törenlerin güzel organize edilmesi ve aksaklıkların olmamasından dolayı öğretmenlere teşekkür etti.