Cumhuriyet Bayramı Edremit'te soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 87. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Bir gün önce başlay

Cumhuriyetin 87. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Bir gün önce başlayan program kapsamında Şehit Hamdi Bey Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelek koyuldu. Buradaki törene Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, belde belediye başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin şiirlerinden sonra Kaymakam Tunç, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve koşu yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından askerî bando eşliğinde askerler ve öğrenciler geçiş yaptı.

Törenler boyunca, havanın soğuk olması sebebiyle öğrenciler ve bazı öğretmenler üşüdü. Bu arada Edremit Belediyesi, kutlamalar kapsamında 5 bin adet Türk bayrağı dağıttı.

Programın devamında Edremit Kaymakamlığı, cumhuriyet resepsiyonu verecek. Belediye ise Pınar Aylin ve Linet konserleri düzenleyecek.