Cumhuriyet Bayramı Antalya'da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 87. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın ilçelerinde de törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı Antalya'da Coşkuyla Kutlandı
Antalya'nın merkez Kepez ilçesinde, Cumhuriyet'in 87. yılı, düzenlenen törenlerle birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, coşkulu bir şekilde kutlandı.
Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk tören Kepez Kaymakamlığı'nda düzenlendi. Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Kepez İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Vahittin Kalay ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti.
87.'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde konuşan Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, 29 Ekim'in, Türk milletinin milli bayramı olduğunu belirterek, "29 Ekim, Türk milletinin canına kastedenlerin, milletimizin başından, topraklarımızdan defettiğimiz gündür. Bugünü, geniş bir katılımla coşkuyla, gururla kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. Kepezimize yakışır bir şekilde görkemde, halkımızın katılımıyla Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm Türk milletinin, Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" şeklinde konuştu.
-DÖŞEMEALTI-
Tüm yurtta olduğu gibi, Döşemealtı'nda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
Döşemealtı'nda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Yeniköy stadyumu'nda coşkulu bir şekilde yapıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.Üsteğmen Özgür Çeşmeci, Belediye Başkanı Nurettin Tursun, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
-ALANYA-
Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla Alanya İskele Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören, Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Adnan Arseven'in vatandaşları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Kaymakam Hulusi Doğan bayram mesajını okudu.
Kaymakam Doğan, "Büyük Atatürk'ün eseri ve milletimize eşsiz bir armağan olarak sunulan Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 87. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu içerisindeyiz. Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmayan aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, çağdaş atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş ekonomik, sosyal, siyasal hayatımıza mükemmel bir dinamizm kazandırmıştır."
Törende daha sonra öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okudu. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen halk Oyunları gösterisinin ardından tören, kortej geçişi ile sona erdi.
-AKSEKİ-
Akseki'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Akseki Kaymakamı Kamil Aksoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Kemal Esercan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Ahmet Önder, Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Kamil Aksoy, "Bugün büyük Atatürk'ün eseri bir büyük devrim ve memleketimize armağan ettiği Cumhuriyetimizin 87. yılına erişmemizin haklı gururunu yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919 da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk milletinin karakterine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olmak yolunda laik ve demokratik cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Şimdi sıra bizlerde... Ecdadımıza layık olalım. Birliğimizi dirliğimizi koruyalım. Ulu önderin gösterdiği yolda çağdaş medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmak için daha çok çalışalım. İlim ve irfan önderimiz olsun. Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin dünya durdukça yaşatalım. Unutmayalım ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" diye konuştu.
-KAŞ-
Kaş Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene ise İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Özcan Açıkgöz, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ile vatandaşlar ve turistler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Kapankaya, Garnizon Komutanı Açıkgöz ve Belediye Başkanı Gültekin öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Törende konuşan Kaymakam Kapankaya, şunları söyledi:
"Şu anda büyük Türk Milletinin fertleri olarak bu büyük güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyiz. Zulmün topu var, güllesi var, kalesi varsa; halkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü, sarsılmaz imanı vardır. İşte bu yüzden belki de yeryüzünün en meşru en şerefli ve haklı savaşıdır İstiklal harbimiz. Tarihimizle öğünmeliyiz. Bu kuru bir övünç olarak kalmamalı, üzerimize düşeni yapmalıyız."
Törenlerde daha sonra şiirler okundu, geçit töreni yapıldı
-GAZİPAŞA-
Gazipaşa Cumhuriyet meydanındaki kutlamalara Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Garnizon Komutanı Jan Yüzbaşı Ayhan Gedük, vatandaş ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Muhittin Pamuk, "Binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşayan milletimizin vatanı işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, millet umutsuzluk içinde çırpınırken, Atatürk (Bağımsızlık benim karakterimdir) diyerek yola çıkmış, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle milletimiz onun arkasında tek bir vücut olarak kurtuluş savaşını kazanmış ve ardından Cumhuriyet kurulmuştur" dedi.'
Kaymakam Pamuk'un konuşmasının ardından halk Oyunları gösterileri, Cumhuriyet valsi ve geçit töreni yapıldı.
-ELMALI-
Elmalı'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Refik Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
-SERİK-
Serik Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenler halk Oyunları gösterileri ile başladı. Tören, Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar ile Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla devam etti.
-KORKUTELİ-
Korkuteli'de düzenlenen törende ise, Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Personel Üsteğmen Volkan Onay, Belediye Başkan Vekili Ali Kocabörek'in, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.
Korkuteli Cumhuriyet Meydanında toplanan ilçe halkı, öğrenciler ve öğretmenlerin, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından konuşan Kaymakamı Erkan Karahan, "Cumhuriyetin 87'inci yılı gurur ve kıvançla kutlamaktayız. 29 Ekim 1923, Türk tarihi için de en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimizin kurulması ile yüce Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle tamamlamış ve tarih sahnelerinde önemli bir yer almıştır. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşların paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir diğer özelliğidir" diye konuştu.
-KUMLUCA
Kumluca'da da ilk tören Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakamı Salih Işık'ın kutlamaları kabulüyle başladı.
Daha sonra Karatepe Stadyumu'nda devam edilen törenlerde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende Kaymakam Işık, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yurdugül ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
Törende öğrenciler tarafından halk Oyunları gösterileri sunuldu, Türk adetleri gelenek ve görenekler canlandırıldı. Tören, 'Cumhuriyet' konulu yapılan resim, şiir ve kompozisyon ile spor yarışmalarında dereceye girenlere hediyeleri verildi. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.