Ses kayıtları çıkan eski Başbakan Mesut Yılmaz da şikayetçi oldu

Devrimci Karargah terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirildiği öne sürülen telefon dinleme

Devrimci Karargah terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirildiği öne sürülen telefon dinleme kayıtlarına ilişkin eski Başbakanlardan Demokrat Parti Milletvekili Mesut Yılmaz, mağdur sıfatıyla ifade verdi. Ses kaydını alan kişiler ile muhafaza edenlerin tespit edilmesi halinde şikayetçi olduğunu belirten Yılmaz, yasa dışı dinlemelere ilişkin sorulan soruya, "Herhalde Türkiye'de bu konuda en fazla müşteki olması gereken kişilerin başında ben geliyorum." dedi.

Saat 14.30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Yılmaz, soruşturma savcısı Kadir Altınışık'a ifade verdi. Yaklaşık yarım saat adliyede kalan Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. TMSF tarafından el konulan İktisat Bankasının eski sahibi Erol Aksoy ile 1993 veya 1994 tarihinde yaptığı bir görüşmeye ilişkin ses kaydıyla ilgili olarak adliyeye geldiğini belirten Yılmaz, görüşmenin tam tarihini bilmediğini söyledi, Ancak ana muhalefet lideri olduğu döneme ilişkin bir görüşme olduğunu tahmin ettiğini belirten Yılmaz, "Yaptığımız bir telefon konuşmasının dökümünü bana okuttular. Yayın hakları ile ilgili yaptığı görüşmeler hakkında bana bilgi verdiği bir telefon konuşması. Yasa dışı kaydedilmiş. Hanefi Avcı'nın bürosunda ele geçmiş. Benimle ilgisi sadece bana telefon edilmiş olmasından kaynaklanıyor. İçeriğinde de hiçbir dikkat çekici unsur yok." dedi.

Savcılıkta şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu belirten Mesut Yılmaz, "Ben de kim tarafından veya kimler tarafından kaydedildiği ve muhafaza edildiği tespit edilebilirse o kişi veya kişilerden şikayetçi olduğumu ifade ettim." diye konuştu.

Söz konusu görüşmelere ilişkin bir tespit yapılıp yapılmadığı ve kaç görüşmesi bulunduğu sorulan Yılmaz, bir görüşmesi bulunduğunu belirterek, "Hayır ona çalışıyorlar. Sadece yasa dışı olduğu tespitini yapmışlar. Herhangi bir mahkeme kararına dayanmıyor." şeklinde cevap verdi.

Yasa dışı dinlemeleri nasıl değerlendirdiği sorulan Yılmaz, "Bu öyle ayak üstü değerlendirilecek bir konu değil. Herhalde Türkiye'de bundan en fazla müşteki olması gereken kişilerin başında ben geliyorum." dedi.